hotel bell

Rukometnom klubu Dubočica 54 dodatnih 3,5 miliona iz gradskog budžeta za plasman i igre u Super A ligi

Gradsko veće Leskovca usvojilo je večeras odluke kojima se omogućava dodela dodatnih sredstava Rukometnom klubu Dubočica 54 u 2019. godine.

RK Dubočica je najuspešniji sportski klub u Leskovcu koji se ove godine plasirao u najviši stepen takmičenja, u Super A ligu koja se od ove sezone zone Arkus liga.

Za nastup u elitnom rukometnom tekmičenju Dubočici 54 bikla su neophodna dodatna sredstva koja su obezbeđena danas usvojenim odlukama.

Gradsko veće odobrilo je iz tekućih rezervi ukupno dodatnih 5 miliona dinara za fnansiranje sporta, čime su ukupna planirana sredstva umesto dosadašnjih 60 povećana na 65 miliona dinara. Sredstva su u Odluci o budžetu preraspoređena sa ekonomske klasifikacije „Sredstva rezervi – tekuća rezerva“ na razdeo 5, Podrška lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima.

Po Zakonu o sportu lokalne samouprave za finansiranje programa jednog kluba ili organizacije mogu da odobre maksimum 20% ukupnp planiranih sredstava za spora, pa je Komisija za finansiranje programa u oblasti sporta donela odluku da se RK Dubočici 54 dodeli maksimalno mogućih, 13 miliona dinara.

To praktično znači da su sredstva koja će ove godine iz budžeta Grada Leskovca dobiti najbolji leskovački klub biti povećana sa 9,5 na 13 miliona dinara.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

2 comments

  1. A šta je sa preostalih 1,5 miliona? Ako je iz rezervi uzeto 5 miliona, rukometašima dato 3,5 miliona, gde je još 1,5 miliona?

    • Od odobrenih 5 raspoređeno je 3,5 milona. To znači da preostalih 1,5 miliona dinara nije raspodeljeno. Sredstva su preraspoređena iz tekućih rezervi u razdeo Podrška lokalnim sportskim organizacijama u Odluci o budžetu. Komisija je donela odluku o odobravanju 3,5 miliona RK Dubočica. Dopunićemo i pojasniti u teksti. Hvala na pitanju.

Оставите одговор