hotel bell

Rezultati literarnog, likovnog i video-konkursa o omiljenoj knjizi „Ljubav me pokreće“

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu, u okviru 4. Festivala dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“, raspisala je tri konkursa (literarni, likovni i video-konkurs (trejler) o omiljenoj knjizi) na temu „Ljubav me pokreće“. Na konkursima je stiglo oko hiljadu radova dece i mladih iz cele Srbije, ali i regiona.

Odluku o najuspešnijim radovima doneo je žiri u sastavu:

Literarni konkurs
Mr Biljana Mičić, književni kritičar i esejist, presednik žirija; Aleksandra Krstić, bibliotekar Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu i Jadranka Jović, bibliotekar Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu.

Video-konkurs (trejler) o omiljenoj knjizi
Miroslav Lakobrija, profesor na Akademiji za estetiku i kozmetologiju „Purity“ (filmska maska), predsednik žirija; Tanja Krsmarik, glumica u Narodnom pozorištu u Leskovcu i Ana Cvetanović, bibliotekar Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu.
Likovni konkurs

Mr slikarstva Ivan Hadži Tančić, profesor stručnih predmeta u Školi za tekstil i dizajn u Leskovcu, presednik žirija; Drita Šainović, bibliotekar u Optišnskoj biblioteci „Petar Petrović Njegoš“ u Medveđi i dr Zoran Rakić, bibliotekar Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu.

Check Also

Raspisan konkurs za izbor najboljih sportista i organizacija

Leskovački savez sportova, kao krovna organizacija svih sportskih klubova, sportskih organizacija i granskih sportskih saveza …

Оставите одговор