hotel bell

Posle kritičkog pisanja “Dnevnika juga“, vraćen deo koji je “iščupan“ sa makete na trgu

Minijaturni bronzani Spomenik oslobodiocima Leskovca, koji je neko izvukao, ili bolje rečeno iščupao sa makete glavne ulice, vraćen je na isto mesto i uskoro će ponovo biti deo postavke

Maketa je oštećena samo desetak dana po postavljanju, neposredno pošto je Dnevnik juga objavio priču o mini postamentu i reakcijama Leskovčana na ovakav način oživljavanja istorije grada.

Razočarani činjenicom da je naše pisanje, umesto da izazove pozitivne reakcije čitalaca i podstakne želju kod njih da zastanu i razgledaju maketu, bez razloga “izprovociralo“ nečiju bahatost, kritikovali smo ovakvo ponašanje pojedinaca, ali i čitavo društvo, nesposobno da se nosi sa vandalima u svojim redovima.

Verujemo da su se neki sugrađani u osvrtu na pojavu “ uništi ili ošteti sve što je neko napravio, zato što…. ?????“ prepoznali, posramili i osvestili, jer je nedostajuća figura vrlo brzo vraćena na maketu.

– Prišao sam postamentu i video da je minijatura Spomenika oslobodiocima, vraćena na svoje mesto. Nije oštećena, ali se bez intervencije livnce iz Beograda, koja je izradila maketu, ne može se fiksirati. Čuli smo se sa majstorima, koji traže rešenje za toi v erujem da će se “otkinuti“ deo uskoro ponovo naći na postavci, kaže za Dnevnik juga direktor JP “Urbanizam i izgradnju“, Novica Nikolić.

On čak nije želeo više ni da apeluje na savest građana da čuvaju javno dobro, jer konstatuje da kada vaspitanje i kultura ustuknu pred bahatošću, neosnovanom mržnjom i divljaštvom, molbe i apeli ne mogu da pomognu.

Check Also

Tri nova kabineta u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi su produkt učešća u brojnim projektima: Sve je spremno za početak rekonstrukcije

Projekat za rekonstrukciju školske zgrade, vredan 190 miliona dinara je gotov, sve dozvole su pribavljene …

Оставите одговор