Home / DOGAĐAJI / Revijom kostima završena 11. Kreativna radionica
hotel bell

Revijom kostima završena 11. Kreativna radionica

Tradicionalna vlasotinačka letnja kreativna radionica je ove godine organizovana po 11. put u prostorijama Predškolske ustanove „Milka Dimanić“. Svoj rad likovna radionica je počela 24. juna, a završena je izložbom dečjih radova 27. juna. Tema ovogodišnje letnje kreativne radionice je bila izrada scenskih kostima. Po rečima likovnog pedagoga i voditelja radionice Mirjane Dimitrijević, kostimi su deo mnogih predškolskih aktivnosti, manifestacija i događaja.

„Sama izrada kostima je veoma zahtevan proces jer upravo su kostimi deo karakternih uloga i neophodni su da bi se jedna uloga na scena iznela. U prethodnim godinama krenuli smo sa izradom kostima, deo po deo, a ove godine smo nastavili. Prisutni su kroz reviju mogli da vide naše kostime kroz koji prezentuju likove iz mnogih bajki. Bilo je tu Snežne kraljice, Pepeljuge, Snežane, Ivice i Marice i dr. Pored izrade kostima bavili smo se i izradom scenskog prostora i mogu reći da smo ovih nekoliko dana živeli u bajkama“, rekla je likovni pedagog i voditelj radionice Mirjana Dimitrijević.

Pozdravljajući sve prisutne Snežana Filipović, direktorka vlasotinačkog vrtića „Milka Dimanić“ je istakla da deca ali i vaspitači koji učestvuju na letnjoj kreativnoj radionici tragaju za sopstvenim likovnim izrazom.

„Učešćem na radionicama uspeli smo da otvorimo vrata kreativnosti dečjeg likovnog izražavanja. Istovremeno njihovim vaspitačima pružamo mogućnost da se stručno usavršavaju“, kazala je Snežana Filipović.

Inače, ove godine na radionici su pored vlasotinačkog vrtića učestvovali i vrtići iz Koceljeve, Vladimiraca, Vranja, Medveđe, Lajkovca, Kragujevca, Malog Zvornika, Dimitrovgrada, Pirota, Velikog Gradišta, Bojnika, kao i vrtić iz Elin Pelina, iz Bugarske.

Vlasotinačka letnja kreativna radionica je školske 2012/13. godine akreditovana kao oblik stručnog usavršavanja od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije, te su učesnici ovom prilikom od organizatora dobili sertifikate.

Izvor: kcvlasotince.rs

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор