Početna / DOGAĐAJI / Leskovačka bolnica dobija novi izgled ali i nove instrumente

Leskovačka bolnica dobija novi izgled ali i nove instrumente

U dvorištu Opšte bolnice Leskovac danas je održana konferencija povodom radova na ovoj ustanovi zdravlja, koji su uveliko u toku.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ovom prilikom je istakao da je ovo prva faza radova, čiji se završetak očekuje do januara 2020. godine, nakon čega sledi realizacija druge faze.

„Danas se nalazimo u krugu Opšte bolnice Leskovackoja je jedna od najboljih ustanova u Srbiji. Leskovačku bolnicu odlikuju profesionalni zaposleni, lekari, medicinski tehničari, na čelu sa doktorom Nebojšom Dimitrijevićem. Intervencije koje se sprovode u ovoj ustanovi se sprovode i u institucijama višeg ranga, zato ova ustanova zaslužuje da njene zgrade budu adekvatne nameni koje same bolnice imaju. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i Kancelarije za javna ulaganja sa unapređenjem ove ustanove započeto je 2017. godine, sa rekonstrukcijom Odeljenja za infektivne bolesti gde je Vlada Republike Srbije uložila 42 miliona. Decembra meseca prošle godine krenuli smo sa kompletnom rekonstrukcijom zgrade Opšte bolnice.Ova investicija vredna je 21 milion evra, od toga 6 miliona biće uloženo u nove instrumente, operacione sale i sve ono što lekarima omogućava brzu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Prvi deo projekta koji je sad u toku vredi 5 miliona evra, a obuhvata celokupnu sanaciju objekta. Do sada izvršena zamena ravnih krovnih konstrukcija, zamena stolarije na prizemlju i zamena na svim operacionim salama, nastavlja se sa zamenom stolarije od prvog sprata na gore. Sve ove radove prati kvalitetna i najmodernija izolacija a završetak radova u prvoj fazi očekujemo krajem januara 2020. godine, nakon toga krećemo sa drugom fazom. Ovu priliku bih iskoristio da se zahvalim predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja koji svakog petka dolaze i obilaze radove i prate tok i kvalitet radova – istakao je ovmo prilikom gradonačelnik Cvetanović.

Zamenik direktora Opšte bolnice Leskovac Aleksandar Stanković kazao je ovom prilikom da će bolnica pored toga što će imati svetski izgled imati i nasavremeniju aparaturu koja će im olakšati rad.

„Ovo je za nas ogromna stvar, velika benefit je ovo građevinsko rešenje koje vidite danas, a koje će promeniti i spoljašnji i unutrašnji izgled bolnice. Veliko nam je zadovoljstvo što su za novu aparaturu uložena sredstva u iznosu od 6 miliona evra, koja će nam olakšati rad – istakao je Stanković.

Načelnik službe radiologije Miodrag Janković, nabrojao je nove aparate koje će Opšta bolnica dobiti putem ovog projekta, i bez ikakve sumnje istakao da će naša bolnica biti u rangu sa velikim kliničkim centrima poput onih u Nišu, Beogradu i Novom Sadu.

„Veliki iskorak u dijagnostici i zaštiti populacije ovog regiona biće nabavka aparature u vrednosti od 6 miliona evra. Veliku zahvalnost dugujemo Kancelariji za javna ulaganja i gradonačelniku Leskovca što su omogućili da se novac slije u Leskovac. Buduća dijagnostička služba biće na nivou kliničkih centara, dobićemo novu magnetnu rezonancu, novi skener, novi digitalni mamograf sa 3D funkcijom, novi digitalni rendgen, pokretni rendgen za hiruršku salu, rendgen sa lukom i aparaturu za laboratoriju. Takođe, biće rekonstrukcija operacionih sala i dobićemo kompletnu opremu, nove hirurške stolove, pribor za anesteziju i mnogo, mnogo toga – kazao je Janković.

Pogledaj takodje

Pod sloganom „Izaberi, pokreni se“, Vlasotinčani ove godine učestvovali u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti

Pod sloganom „Izaberi, pokreni se“, Vlasotinčani su ove godine prvi put učestvovali u obeležavanju Evropske …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *