Home / DRUŠTVO / Renovirana zgrada Mesne zajednice „Veljko Vlahović“
hotel bell

Renovirana zgrada Mesne zajednice „Veljko Vlahović“

Zgrada Mesne zajednice „Veljko Vlahović“ koja se nalazi preko puta pijace u ulici Južnomoravskih brigada-

Ovo lepo zdanje izgrađeno je 1927. godine, a posle renoviranja vrednog 1,4 miliona dinara svojim novim izgledom dominira ovim delom grada.

Na današnjoj konferenciji održanoj tim povodom, u ime stanovnika ove Mesne zajednice, govorili su Sanja Cenić, nastavnik razredne nastave i lekar Stefan Stevanović.

Cenićeva je rekla da je ovo samo deo postignutog jer lokalna smouprava svakodnevno radi na sveopštem unapređenju uslova života u Leskovcu i dodala.

-Ovo je još jedna u nizu investicija lokalne samouprave u ovaj deo grada, podsetiću vas da su rekonstruisane ulice Sime Bunića, Svetislava Stoiljkovića Ludajke, Pustorečka i Jablanička ulica, uređen je mobilijar u naselju Dubočica i u ulici Đure Salaja. S obzirom na to da sam prosvetni radnik i da ću uskoro postati mama sa posebnim zadovoljstvom ističem da je ove godine završena i energetska sanacija Osnovne škole „Vasa Pelagić“ u koju je uloženo 218.000 evra, pa će sada naša deca pohađati nastavu u lepšim i prijatnijim učionicama – kazala je Sanja Cenić.

-U našoj mesnoj zajednici vlada zajedništvo i solidarnost što se videlo i u vreme pandemije virusa korona pre svega brzom i efikasnom podelom paketa pomoći za naše najstarije sugrađane. Pored toga svake godine organizujemo besplatne izlete za penzionere, starija lica i socijalno ugrožene, besplatne lekarske preglede, radionice, podelu paketića za mališane, ali i pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama. Sada kada smo dobili modernu zgradu mesne zajednice siguran sam da će u ovakvim uslovima naše jedinstvo i humanost još više doći do izražaja. Osmislićemo još mnogo zanimljivih, humanitarnih aktivnosti koje će unaprediti svakodnevni život u našoj društvenoj zajednici – rekao je danas dr Stefan Stevanović.

Novinarima se obratio i Aleksandar Grujić, prvi predsednik Mesne zajednice Veljko Vlahović, koji je kazao da mu je drago što se radi rekonstrukcija zgrade.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović rekao je da su izdvajanja iz budžeta grada Leskovca za vreme prethodnih rukovodstava bila značajno manja, da su objekti bili potpuno zapostavljeni, da se nisu plaćali računi, i naveo primer izdvajanja od 5. oktobra 2009. do danas i kazao da je u vreme Dragoljuba Živkovića za funkcionisanje mesnih zajednica iz budžeta je izdvojeno 1,8 miliona, Gojka Veličkovića 7,8 miliona. U vreme Vladana Marinković u mesne zajednice je uloženo 10,5 miliona dinara, a za vreme mandata Slobodana Kocića 6,8 miliona dinara.

Za te namene je za vreme mojih mandata izdvojeno čak 246,8 miliona dinara. Pokazujemo kontinuitet u radu i ovaj objekat izgrađen 1927. je tek sada zasijao punim sjajem. Kada smo ujedinjeni i složni sve možemo da postignemo. Ove godine je isplanirana suma od preko 42 miliona dinara za funkcionisanje i uređenje mesnih zajednica. Vodimo računa o mladima i starima i drago mi je kada čujem naše sugrađane poput gospodina Aleksandra koji se seća lepe prošlosti i sada vidi dobru budućnost našeg grada– zaključio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Check Also

U petak bez struje 9 ulica u Leskovcu

I u petak će ekipe leskovačke Elektrodistribucije obavljati radove na reviziji Travostanica. „Obaveštavaju se korisnici …

Оставите одговор