Početna / DRUŠTVO / Ambasada Južne Koreje odgovorila na pitanja Dnevnika Juga o situaciji u „Yuri“: Nada u poboljšanje stanja uz posebne mere
hotel bell

Ambasada Južne Koreje odgovorila na pitanja Dnevnika Juga o situaciji u „Yuri“: Nada u poboljšanje stanja uz posebne mere

Republika Koreja, odnosno Južna Koreja postala je u prethodnim mesecima jedan od simbola efikasne i odlučne borbe sa Korona virusom.

Činjenica da je „Yura“ postala žarište epidemije u Leskovcu, ali i čitavoj Srbiji, bila je osnov da zatražimo komentar od ambasadora ove zemlje u Srbiji. Pored novinarske želje da dobijemo nove informacije, želeli smo da i na taj način skrenemo pažnju na probleme koji postoje u Leskovcu, a pre svega u Yura Korporaciji koja je upravo iz Južne Koreje.

Pitali smo zbog radnika Yure i građana Leskovca:

AMBASADA REPUBLIKE KOREJE U SRBIJI 
Ambasador Ambasade Republike Koreje Choe Hyoung Chan
Poštovani, 
zbog velikog interesovanja i zabrinutosti hiljada stanovnika Leskovca i okoline, molimo Vas da nam pošaljete odgovore na sledeća pitanja: 
1. Da li je Ambasada Republike Koreje upoznata sa epidemiloškom situacijom u fabrici korporacije „Yura“ u Leskovcu gde je najmanje 65 zaposlenih zaraženo Korona virusom a i više od 40 članova njihovih porodica?  
2. Svesni efikasne borbe Republike Koreje protiv Korona virusa, gde su nedavno zbog pojave novih 54 zaraženih uvedene dodatne mere, da li smatrate opravdanim potez rukovodstva „Yure“ u Leskovcu koja ne prihvata da zatvori svoje pogone na 10 dana u cilju sprečavanja širenja epidemije ?
„Yura“ je izuzetno važna za Leskovac sa više od 2.850 zaposlenih, ali zbog toga i ovako brzo širenje virusa među zaposlenima i članovima njihovih porodica predstavlja ogromnu opasnost da Korona virus nastavi da se širi u našem gradu.
Unapred hvala na odgovorima. 
Regionalni informativni portal Dnevnik Juga
Srđan Stamenković, glavni i odgovorni urednik

Iako posao diplomatskih predstavništava nisu dnevne poslovne aktivnosti kompanija iz njihovih matičnih zemalja. danas smo dobili odgovor Ambasade Republike Koreje u Republici Srbiji koji vam prenosimo u celini:

„Poštovani gospodine Stamenkoviću,

u odgovoru na pitanja postavljena od strane Vaše cenjene novinske kuće, hteli smo da Vam uputimo sledeći odgovor:

Naša Ambasada je upoznata sa sutuacijom u fabrici ,,Jure“ u Leskovcu gde su se ovih dana pojavili slučajevi zaraze virusom COVID-19 i veoma nam je žao zbog toga.

Ambasada je dobila informacije od ,,Jure“ da se preduzimaju stroge mere i sa radnicima i u samoj fabrici da bi se sprečilo širenje koronavirusa, kao i da Vlada Srbije nadgleda stanje.

Pored toga, Ambasada je obaveštena od strane ,,Jure“ da se preduzimaju mere poput smanjenje rada postrojenja zbog porasta broja zaraženih kako bi se sprečilo dalje pogoršanje situacije.

Ambasada se nada poboljšanju stanja u vezi sa epidemijom COVID-19 virusa u Srbiji uključujući Leskovac, uz posebne mere.

Hvala.

Ambasada Republike Koreje“

Prilog: Odgovor „Yure“ na pitanja Dnevnika Juga

Redakcija Dnevnika Juga zahvaljuje Ambasadi Republike Koreje na brzoj i profesionalnoj reakciji i odgovoru.

Pogledaj takodje

UMETNICA SILVANA SPASIĆ SLIKAMA ČESTITALA RODJENDAN ŠKOLI “JOSIF KOSTIĆ“

Exif_JPEG_420 Kolegama, koji su se uključili u akciju “Umetnici školi“, pokrenute pre mesec dana, pridružila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *