hotel bell

Renovirana škola u Čekminu u okviru projekta poboljšanja energetske efikasnosti

U školi u Čekminu, isturenom odeljenju Osnovne škole Vuk Karadžić iz Pečenjevcu završeni su radovi u okviru projekta povećanja energetske bezbednosti i efikasnosti.

U okviru projekta zamenjena je stoarija, uredjena fasada, a dodatnim ulaganjem same Mesne zajednice uredjen je i prostor u dvorištu škole.

– I ove godine smo nastavili praksu rekonstrukcije škola na teritoriji našeg grada kako bi se na njima obnovile stare fasade, zamenila stolarija u cilju povećanja energetske efikasnosti svih objekata. Početkom godine smo već završili radove na školi Vuk Karadžić u Leskovcu i matičnoj školi u Pečenjevcu. U te radove ukupno je uloženo 6 miliona dinara. Novi izgled je dobilo i istureno odeljenje ove škole u Čekminu. U planu je uvodjenje parnog grejanja u ovu školu, u toku je postupak pribavljanja dokumentacije za izgradnju kotlarnice za školu u Čekminu. Ukupna vrednost radova na ovoj školi 1,5 miliona dinara, polovinu sredstava obezbedila je Agencija za lokalni ekonomski razvoj, a drugu polovinu Mesna zajednica Čekmin. Želim da pohvalim rad ove mesne zajednice koja ativno učestvuje u finansiranju svih projekata bitnih za Čekmin. Mesna zajednica je izdvojila i 1,1 miliona dinara za parterno uredjenje dvorišta škole. U prethodne tri godine uloženo je preko 10 miliona dinara za uvodjenje parnog grejanja za škole u Manojlovcu, Turekovcu, Bobištu kao i dodatnih 16,5 miliona dinara za zamenu stolarije u školama Kosta Stamenković, Grdelica, Turekovac kao i zgarde Ekonomske škole i Gimnazije. Naš cilj je da sve škole u gradu dobiju moderan izgled i što je važnije tople učionice, adekvatan i pristojan prostorza učenike. Iza same škole je stan koji su ranije koristili učitelji ove škole. S obzirom da je ovo prazan prostor, Grad Leskovac će napraviti projekat i dokumentaciju da se tu napravi odeljenje predškolske ustanove ili vrtić za mališane iz Čekmina. Mislim da i to možemo brzo i efikasno da završimo – rekao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

– Zahvaljujem gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na podršci Mesnoj zajednici na reealizaciji ovih projekata. Pored 50 odsto sredstava za ovaj posao, Mesna zajednica Čekmin je odvojila sredstva za zamenu oluka i pločica. Ovo je prilika da najavimo da počinjemo i uredjenjenje svih atarskih puteva na teritoriji naše mesne zajednice – rekao je predsednik Mesne zajednice Čekmin Milan Mitrović.

Check Also

LESKOVČANI U SERIJI! Fudbaleri Dubočice 10 utakmica ne znaju za poraz

Fudbaleri Dubočice igrali su danas nerešeno, bez golova 0:0 sa ekipom Novog Sada u utakmici …

Оставите одговор