Početna / DRUŠTVO / Rekonstrukcija puta Leskovac – Vlasotince: Radovi na ulazu u grad, nova elektro, vodovodna i kanalizaciona mreža

Rekonstrukcija puta Leskovac – Vlasotince: Radovi na ulazu u grad, nova elektro, vodovodna i kanalizaciona mreža

Kod petlje i budućeg kružnog toka na ulazu u Leskovca, danas je održana konferencija za medije o radovima na ovom velikom projektu.

Dnevnik Juga je nekoliko puta pisao o ovoj investiciji koju finansiraju Putevi Srbije u delu koji se odnosi na modernu saobraćajnicu u dužini od 6,5, kilometara i Grad Leskovca koji finansira praktično potpuno novu elektro, vododovodnu i kanalizacionu mrežu čime će ovaj deo grada dobiti potpuno novi izgled ali i nove uslove za život i rad.

Grad Leskovac sa 14,2 miliona dinara finansira rekonstrukciju vodovodne mreže u dužini od 1,5 kilometra i kanalizacionu mrežu u dužini od 1,9 kilometara za šta će biti izdvojeno 31,1 miliona dinara.

-Rekonstrukcija ove važne saobraćajnice je otpočela krajem septembra prošle godine i prema ugovoru bi trebalo da se završi u roku od 11 meseci, pritom su se javili neplanirani radovi u vezi sa niskonaponskom mrežom jer sve bandere duž ovog puta moraju da se dislociraju da bi kolovoz proširio, a usporila nas je i epidemija virusa korona. Mislim da će naši građani biti više nego zadovoljni kada bude gotov ovaj projekat na koji smo decenijama čekali jer i sami u ovom trenutku možemo da vidimo da je, očekivano, velika frekvencija između Leskovca i Vlasotinca. Mi se nalazimo ispred jednog od dva kružna toka koji pokazuju da se itekako vodi računa o bezbednosti, da uključenje za kvantašku pijacu bude bezbednije, kao i saobraćanje poljoprivrednih mašina, traktora itd. Preko 50% radova je završeno, radilo se sve vreme bez obzira na vanredno stanje i situaciji u kojoj se nalazimo – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić rekao je ovom prilikom da se na osnovu dva ugovora o investicijama trenutno ugrađuju vodovodne cevi od polietilena, prečnika 225 mm.

-Izvođač radova je NDS iz Niša, nakon realizacije ovog ugovora 39 korisnika će biti prebačeno na novu vodovodnu mrežu u ulici Sime Pogačarevića i još sedam korisnika iz ulica u blizini. Drugi ugovor je postavljanje kanalizacione mreže, cevi prečnika 500 mm. Oko 40 metara kanalizacionih cevi je postavljeno, dok je 40% radova na vodovodnoj mreži završeno – naglasio je Novica Nikolić.

Pogledaj takodje

U Vranju još 6 kovid pozitivnih pacijenata

Prema podacima od jutros, do 07.00 sati, u kovid bolnici u Vranju ukupan broj pacijenata …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *