Početna / DRUŠTVO / Ukida se vanredno stanje, ostaju Krizni štabovi kako bi se obezbedila prevencija za eventualni drugi talas epidemije

Ukida se vanredno stanje, ostaju Krizni štabovi kako bi se obezbedila prevencija za eventualni drugi talas epidemije

Prema mišljenju struke, stvorili svi uslovi da se vanredno stanje, koje je uvedeno 15. marta, ukine, kazala je danas na sednici Skupštine Srbije predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić.

Brnabić je na ovoj sednici, istakla da je uslov bio da više od sedam dana imamo manje od pet odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih na koronavirus.

„Taj uslov je ispunjen, od 28. aprila smo ispod pet odsto, rekla je premijerka i pozvala poslanike da ukinu vanredno stanje i da ono ne ostane ni dan duže nego što je to neophodno.

Ona je objasnila da se neće ukidati krizni štabovi, jer će biti nastavljeno testiranje građana kako bi se obezbedila puna sigurnost radi prevencije za eventualni drugi talas epidemije.

Brnabić je najavila da će na sledećoj sednici Kriznog štaba biti jasno određene mere pod kojima će građani ulaziti u Srbiju iz inostranstva, a kako bi bili u karantinu.

„Izaći ćemo u petak ili ponedeljak sa jasnom preporukom. Razmišljamo o tome da dokaz bude ili negativan test na koronavirus koji je osoba prethodno uradila u zemlji iz koje dolazi ili ćemo mi raditi test, rekla je premijerka.

Pogledaj takodje

Nakon pandemije koronavirusa svet će biti drugačiji

Nakon pandemije koronavirusa svet neće biti isti, a koliko će se promeniti pokazaće vreme,kazala je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *