Rekonstrukcija i asfaltiranje puta Miroševce – Slavujevce

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Niška ”Niskogradnja”, pre par dana počela je radove na pojačanom održavanju opštinskog puta 47, koji povezuje Miroševce i Slavujevce.

 

U toku naredna dva meseca, biće asfaltiran kolovoz, uređene bankine, iskopani vodovodni kanali i ugrađeni cevasti propusti.

Svesni koliko je putna infrastruktura važna za funkcionisanje grada i okoline, nastojimo da sve saobraćajnice održavamo u što je moguće boljem stanju, naglasio je gradonačelnik.

-Činjenica da grad obuhvata 144 naseljena mesta dodatno nam otežava posao, ali će rad na poboljšanju izgleda puteva i ulica i dalje biti jedan od naših prioriteta, jer znamo da ima još dosta toga da se uradi.

Kada je reč o Slavujevcu, podsetiću da je krajem prošle godine, grad izdvojio deo novca za adaptaciju prostorija mesne zajednice, iz gradske kase je izdvojeno 9o.ooo za deblokadu računa, a potom i 23o.ooo za renoviranje zgrade, koju koriste meštani Slavujevca, Igrišta i Drvodelje, rekao je Cvetanović.

Rekonstrukciju puta Miroševce-Slavujevce finansira grad Leskovac sa 4 miliona 8oo hiljada dinara, a Direkcija za urbanizam i izgradnju je uradila dokumentaciju za deonicu dugu 3,4 kilometra ove saobraćajnice, podsetio je direktor Milenko Milenković.

-Ovde smo imali velike probleme u održavanju, jer je postojeći asfaltni zastor prilično oštećen. Radili smo nadogradnju tucanikom i održavali ga prohodnim. Troškovi održavanja su ogromni, ali ovog trenutka nismo u poziciji da rekonstruišemo čitavu dužinu puta. Nadam se da ćemo uskoro obezbediti sredstva i za taj posao.

Ovim putem vezani smo za Miroševce, jer su nam tamo ambulanta i škola, a ovuda prolazimo i do hladnjača kojima isporučujemo svoje proizvode. On za nas znači život i najbližu vezu sa okolinom i gradom, pa je od nemerljive važnosti njegova adaptacija, istakao je član Saveta Mesne zajednice, Goran Lazarević, zahvalivši se lokalnoj samoupravi na brizi za probleme meštana Slavujevca.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da u Slavujevcu poseti i crkvu Svetog Simeona Stolpnika, koju meštani iz sredstava samodoprinosa, od donacija i novčanih priloga vernika, zidaju još od 2oo1. godine.

S. Stojiljković

Check Also

Preventivni pregledi u nedelju u Leskovcu: EKG, ultrazvuk abdomena, krvna slika, glikemija i kardiološki pregledi

Opšta bolnica Leskovca i Dom zdravlja Leskovac u nedelju organiziji besplatne preventivne preglede u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *