Izgradnja vodovodne mreže u Radonjici, Bunuškom Čifluku, Gornjoj i Donjoj Bunuši

Početak radova na izgradnji poslednjeg dela sekundarne vodovodne mreže u Radonjici, Bunuškom Čifluku i Gornjoj i Donjoj Bunuši, danas je najavio i gradonačelnik Goran Cvetanović, obilazeći sa saradnicima i novinarima taj deo grada.

-Dužina planiranog cevovoda je oko 3.5oo metara, a do sada je već postavljeno oko 9.ooo metara cevi, rekao je Cvetanović, dodajući kako bi trebalo da radovi budu završeni za oko 6o dana, nakon čega će uslediti provera tehničke ispravnosti i dobijanje dozvola.

Vodovodna mreža biće predata na upravljanje leskovačkom ”Vodovodu”, koji je nadležan za distribuciju vode i održavanje mreže,kako bi projekat bio održiv.

Prema procenama stručnih lica, uskoliko se sve bude odvijalo po planu, priključenje domaćinstava u pomenutim selima na vodovodnu mrežu, počeće na jesen, najavio je prvi čovek grada.

Vrednost ugovora je 4 miliona 4oo hiljade dinara, a radove izvode ”Investprodukt” Lebane, ”Jugogradnja” Bojnik i ”Legas group” Beograd.

Član Saveta mesne zajednice Gornja Bunuša, Bojan Mitrović istakao je da se ne seća kada je bilo koji predsednik opštine, a poslednjih godina gradonačelnik posetio ovo selo, što mnogo govori o odnosu lokalne samouprave prema meštanima ovog dela grada.

-Na veliko zadovoljstvo svih, konačno ćemo rešiti problem vodosnabdevanja, a nedavno smo dobili i mobilijar za najmlađe. Ono što je još važnije, uz podršku lokalne samouprave, deblokirali smo žiro-račun mesne zajednice, izmirili dug za uličnu rasvetu i uradili još niz drugih stvari, pa se više ne osećamo kao građani drugog reda, zaključio je Mitrović.

Suzana Stojiljković

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *