Početna / GRADOVI / Leskovac / REALIZOVAN PROJEKAT EU Nova moderna sportska oprema za sve Leskovčane

REALIZOVAN PROJEKAT EU Nova moderna sportska oprema za sve Leskovčane

U popularnom „Plavom paviljonu“ u centru Leskovca danas su predstavljeni i neki od rezultata projekata koji je realizovan usardanji sa bugarskim Botevgradom, u okviru IPPA programa Evropske unije.

Nema lepše slike nego ono što možete da vidite, mlada deca puna elana i želje se bave sportom. Mi smo napravili projekat, pre svega zahvaljujem gospodinu Vladanu Stojiljkoviću koji sa svojim timom ima energiju i želju, i što za razliku od drugih predstavnika nekih sportova, poput fudbala koji pasivno čekaju da grad Leskovac sve uradi, ovde čitava organizacija ima znanje i da piše projekat i da aktivno sarađuje sa predstavnicima EU. Ova investicija vredna 100.000 evra, u koju je grad uložio 2,5 miliona dinara, jer bez saglasnosti grada ne bi se ovo desilo. Ovo je najbolje uložen novac i mi smo mnogo manje dali nego što smo dobili od ovog projekta. Vidite i sami, novi najmoderniji koševi, sala potpuno nova. Ja vam ovde obećavam da u toku iduće godine neće biti ove sale, znači mi smo već završili halu Partizan i pošto je ovo vlasništvo grada nisu potrebne dve sale na nekih 300 m, to je neodrživo, treba da funkcioniše SRC Dubočica gde smo mnogo para uložili. Ali će sva oprema biti u funkciji u okviru Sportskog centra Dubočica i biće na raspolaganju svim klubovima i svim građanima, Kad se sve to zvanično završi daće mo oglas za licitaciju ali ćemo u oglasu usloviti da tu mora da se napravi parking prostor na nekoliko nivoa, da bi pored onog što imamo,rešili problem sa parkiranje – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U okviru stigla su dva nova koša po najvišim FIBA standardima na kojima mogu da igraju i međunarodne utakmice, zatim 4 pomoćna koša, pomoćne tribine, nova oprema za fotnes salu i teretanu, šuterska mašina za koševe kakvu ima malo gradova u Srbiji, kompletno nova sportska oprema za više do 200 dece koji treniraju u Actavis Akademiji …

Sportska oprema u okviru projekta sa Bugarskom

Publicerat av Dnevnik Juga Lördag 8 december 2018

-Zahvalio bih se gradočelniku koji je pomogao sve dobre stvari u sportu u gradu, posebno zbog podrške ovom projektu Mi smo se samo trudili da dobijemo novu, savremnu opremu i puno novih rekvizita. Tu su i nove lopte, a svaka škoal će dobiti po 10 lopti. Želimo da napravimo trebašni košarkaški centar jer je Leksovac grad košarke i da ćemo praviti dobre rezultate i uskoro ući i u Prvu ligu – rekao je Vladan Stojiljković, direktor i trener Actavis Akademije.

Pogledaj takodje

U Srbiji još 54 potvrđenih slučajeva korone, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *