Početna / DRUŠTVO / OTVORENA VRATA Građani razgovarali sa gradonačelnikom, najviše o infrastrukturi (VIDEO)

OTVORENA VRATA Građani razgovarali sa gradonačelnikom, najviše o infrastrukturi (VIDEO)

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je sa saradnicima po deveti put organizovao Dan otvorenih vrata.

Razgovori sa građanima postali su praksa, a od sledeće godine će stanovnici sa čitave teritoirje grada moži da iznesu svoje probleme jednom mesečno u direktnom kontaktu sa čelnicima lokalne samouprave u svojim mesnim zajednicama.

Moji saradnici i ja smo konstantno na terenu i uvek smo pristupačni za razgovor sa našim sugrađanima. Dva puta nedeljno vrata gradskog većnika gospodina Dejana Cakića zaduženog za prijem građana otvorena su za sve. Ja sam upoznat sa svim problemima koji oni tom prilikom iznose. Ono što nikako se ne može osporiti je činjenica da je ovakav vid komunikacije najznačajniji. Stoga smo deveti put okupili sve predstavnike gradskih ustanova i institucija i službi da bi svaki zainteresovani sugrađanin dobio pravu informaciju čim se obrati nezavisno da li je predstavnik lokalne samouprave ili predstavnici republičkih institucija. Cilj održavanja prijema je otvaranje naših vrata gde razgovaramo sa ljudima, da čujemo šta ih muči i preduzimamo sve moguće korake kako bi njihovi problemi bili ili rešeni ili ublaženi. Prethodnih godina slušajući ljude i njihove potrebe pokrenuli smo mnoge infrastrukturne radove, započeli obnovu velikog broja škola, mesnih zajednica, rešili skoro sve zdravstvene ambulante na teritoriji grada Leskovca. Dovodimo strane investitore kako bismo otvorili nova radna mesta i glavno pitanje ovih razgovora koji su prisutni na današnjem sastanku. Ono što ćemo uvesti kao novinu je to da ćemo u 2019. godini imati razgovore na terenu jednom mesečno sa građanima preko naših kordinatora. Ono što bih takođe zamolio predstavnika medija da da i građane i vas pozovemo na raspravu o budžetu u ponedeljak 10.12.2018. u 17 časova u skupštinskoj sali da bi zajednički mogli da čujemo sugestije,primedbe i sve ono što je vezano za život naših sugrađana u 2019.godini. Probaćemo da za sve što je vezano za socijalnu politiku, zazdravstvo, za prosvetu, osobe sa invaliditetom,za sport, da uvek budu veća sredstva nego što su u tekućoj godini pri tome i ove godine smo maksimalno odgovorili prema našim finansijskim mogućnostima u svim sferama života – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije.

Dan otvorenih vrata – razgovor sa gradjanima

Publicerat av Dnevnik Juga Lördag 8 december 2018

Prema prijavama, čelnici Grada uključujući i direktore javnih preduzeća i ustanova i republikih institucija, ali i narodne poslanike danas bi tebali da razgovaraju sa oko 40 građana u pokušaju da reše njihove probleme.

Pogledaj takodje

Još 18 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *