Rat saopštenjima u Leskovcu: SNS odgovara demokratama

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Leskovcu žestoko je uzvratio leskovačkim demokratama i optužio ih za višegodišnje zanemarivanje prosvete.

U saopštenju Gradskog odbora SNS u Leskovcu se kaže:

“U svom saopštenju za javnost Gradski odbor Demokratske stranke navodi da bi isplaćivanje plata i putnih troškova u „normalnim društvima“ trebalo da bude, kako kažu, podrazumevajuća činjenica. Pitamo onda demokrate zašto je 2012. godine visina dugovanjauobrazovanju iznosila 208.500.000 dinara ?

Zašto oni, za vreme svog mandata, nisu uspeli da plate nijedan račun za struju u osnovnim i srednjim školama, što je dovelo do toga da dug za električnu energiju bude skoro 37 miliona dinara ?

Poručujemo Demokratskoj stranci da građane Leskovca ne interesuju uvrede koje oni iznose na račun Srpske napredne stranke, ali da sve građane i te kako interesuje zašto su dozvolili da neizmirena dugovanja prema JKP „Toplana“ za troškove grejanja u školama budu 103 miliona dinara, a prema „Vodovodu“ kao i za prevoz učenika i zaposlenih po 10 miliona dinara ?

Pitamo ih kako to da oni koji za sebe kažu da su „pismeni“ nisu imali razumevanja za đake i prosvetne radnike.

Što se tiče škole u Vučju, podsećamo da je istražnim postupkom koji je pokrenut u skladu sa zakonom utvrđeno da nema krivičnog dela. Sudski veštak je u svom nalazu konstatovao da je plafon urušen usled elementarne nepogode. Napominjemo i da je rekonstrukcija krova ove škole izvršena još 2003. godine.

Građani zaslužuju pristojan i savremeni Leskovac, odgovornu vlast koja će im omogućiti da žive kao sav normalan svet, sve ono za šta se Srpska napredna stranka i bori.

Na konferencijama za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke građani Leskovca mogu da se uvere i ko su članovi ovog odbora i koliki je intelektualni potencijal kojim raspolažemo – zaključuje se u saopštenju GO SNS Leskovac.

Check Also

Iz budžeta Leskovca danas isplaćena prva rata za regulisanje dugova Medicinske škole i 13,8 miliona za održavanje vodotokova i sprečavanje poplava

Danas je iz budžeta grada isplaćena prva rata za regulisanje dugovanja Medicinske škole prema Opštoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *