Početna / POLITIKA / Rat saopštenjima u Leskovcu: DS optužuje SNS za stanje u prosveti
Dionis Restoran

Rat saopštenjima u Leskovcu: DS optužuje SNS za stanje u prosveti

Gradski odbor Demokratske stranke u Leskovcu saopštio je danas da je dobro što je SNS javno preuzeo sve zasluge za stanje u prosveti.

U saopštenju GODS Leskovac se dodaje:

„Najveća navodna „zasluga“ je smanjenje plata u prosveti i dovođenje prosvetnih radnika u ponižavajući položaj. Ako SNS vlastodršci misle da gladni prosvetni radnici mogu da budu dobri učitelji, nastavnici i profesori, onda je za funkcionere SNS-a bolje da od danas ne rade više ništa, jer će šteta za ovo društvo biti manja. Savet zaprosvetu SNS-a se hvali i obnavljanjem škola. Zanima nas da li pod tim podrazumevaju i padanje plafona u školi u Vučju, koji samo srećom nije usmrtio tridesetoro dece; zanima nas da li se ponose što plafon te učionice ni do danas nije popravljen; da li su ponosni što je isti izvođač radova nastavio saradnju sa gradskim strukturama u Leskovcu i što mu je dodeljen novi posao – pitaju leskovačke demokrate.

„Po rečima Saveta za prosvetu SNS-a, njihova zasluga je i isplaćivanje plata i putnih troškova; u normalnim društvima ovo bi bila podrazumevajuća činjenica, ali ne i društvu koje vodi SNS. Sve čega se dotakao SNS, na čelu sa Goranom Cvetanovićem, doslovno je upropašćeno. Prosveta opstaje samo zahvaljujući pojedincima i njihovoj želji da naša deca dobiju bolje obrazovanje. Ipak, DS se boji da će SNS, ukoliko ostane na vlasti, uspeti da uništi sve šta su demokrate i njihovi sposobni pojedinci godinama stvarali u prosveti – zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu.

 

Pogledaj takodje

Dveri pozivaju na pregovore o novom terminu izbora u Srbiji

Na današnjoj konferenciji za medije Srpski pokret Dveri Leskovac, zahteva odlaganje izbornih radnji i poziva …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *