KC u Nišu dobio aparat za rano otkrivanje oštećenja sluha kod dece

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra u Nišu danas je dobila aparat za rano otkrivanje oštećenja sluha kod novorođenčadi.

Taj vredni aparat poklon je Blic fondacije “Srce za decu”, dok je akciju u okviru ove fondacije pokrenula Kompanija Ringer Axsel Springer.

– Ovom akcijom planirano je da se prikupe sredstva za kupovinu aparata za skrining sluha u svih 58 porodilišta u Srbiji. Niš je veliki centar i zato smo odavde počeli našu akciju, koju je, između ostalog, inicirao i narodni poslanik Dušan Milisavljević. On nam je ukazao na ovaj problem i eto nas, rekla je Jelena Drakulić – Petrović, direktorka ova fondacije.

Zahvaljujući ovom poklonu, sada će svaka beba, trećeg dana od rođenja, biti pregledana. Ukoliko se u nekim slučajevima otkrije neki vid oštećenja sluha, na vreme će se početi sa lečenjem.

Prvi donator ove akcije je Er Srbija.

– Novac za nabavku aparata obezbeđen je prodajom dve karte letova za Njujork, kaže Dane Kordić, direktor Er Srbije.

Inače, humanitarna akcija „Srce za decu“ sprovodi se pod pokroviteljstvom ministarstva zdravlja.

– Ovo je nešto mnogo važno za nas. Zahvalan sam Blic fondaciji, kao i kompaniji Er Srbija na ovom vrednom poklonu. Iskoristiću priliku da pozovem sva preduzeća i kompanije da nam pomognu, kako bismo mališanima obezbedili normalan život i budućnost, pručio je ministar Zlatibor Lončar u Nišu.

Check Also

Policija poziva građane da predlože deonice puta na kojima će biti pojačana kontrola

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *