Raspisan tender za gradnju Centra za posetioce Caričin grad vredan 166,5 miliona dinara

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Opština Lebane raspisala je tender za gradnju Centra za posetioce u okviru arheološkog lokaliteta Caričin grad.

Tender koji obuhvata građevinske radove, radove na vodovodu i kanalizaciji, elektroinstalacije i mašinske instalacije, spoljno uređenje, zaštitu od požara i gradnja parkinga, vredan je 166,5 miliona dinara.

Na ovom lokalitetu iz 6. veka, kako je i ranije najavljeno, planira se rekonstrukcija postojećeg vizitorskog centra Teodora, gradnja amfiteatra i velikog parkinga.

Kako se vidi iz tenderske dokumentacije, u planu su, između ostalog, staklene i fasade od prirodnog lomljenog kamena, krovni prekrivač sa šljunkom i sedumom, rušenje stare i postavljanje nove terase ispred postojećeg objekta vizitorskog centra, kafe, infopult, konferencijska sala, izložbena sala, interaktivni sto sa object recognition funkcijom, zona virtuelne realnosti sa VR naočarima.

Od spoljnog uređenja, pored gradnje amfiteatra planirano je i ozelenjavanje površina i gradnja fontane, kao i izgradnja parkinga.

Tender je otvoren do 5. juna – piše eKapija.

Check Also

U utorak bez struje 17 sela i 3 naselja

Iz Elektrodistribucije Leskovac stiže najava novih radova i isključenja potrošača sa mreže. “Ogranak Elektrodistribucija Leskovac …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *