hotel bell

Gimnazijalka Jelena Milošević prva na Književnoj olimpijadi

Na nedavno održanom Republičkom takmičenju iz književnosti, Književna olimpijada u Sremskim Karlovcima, vlasotinački gimnazijalci postigli su zapažene rezultate.

Gimnaziju „Stevan Jakovljević“ predstavljalo je četvoro učenika, Jelena Milošević, Mila Marković, Miloš Stojković i Andrija Stanković. Na takmičenju Jelena Milošević osvojila je prvo mesto sa maksimalnih 20 poena a Mila treće sa 18 poena. Podsećamo da prva tri mesta učenika trećeg i četvrtog razreda omogućavaju upisivanje fakulteta bez polaganja testa iz srpskog jezika i književnosti.

„Od kako postoji ovo takmičenje naša Gimnazija svake godine ima republičke takmičare sa malom pauzom zbog epidemije. Republičko takmičenje iz književnosti i ove godine održano je u Sremskim Karlovcima, u živopisnoj varošici na Dunavu. Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatima. Pripremali smo se veoma dugo i iscrpno i na redovnim časovima i na časovima dodatne nastave ali i preko interneta. U ovaj uspeh uložili smo mnogo truda i vremena ali to se na kraju isplatilo“, kaže Suzana Pešić, profesorka srpskog jezika i književnosti.

Zapažene rezultate imao i Miloš Stojković kome je falio samo jedan poen za treće mesto ali i Andrija Stanković koji je uradio tri četvrtine testa.

„Ovo nije samo takmičenje već i druženje, sticanje novih prijatelja iz drugih gradova i upoznavanje lepote naše zemlje. Ponosna sam na Jelenu. Milu, Miloša i Andriju i na njihov uspeh. Drago mi je što u našoj Gimnaziji ima puno dobrih i vrednih đaka koji su po znanju na samom vrhu u Srbiji i koji postižu izvanredne rezulate i iz drugih predmeta“, dodala je profesorka Suzana Pešić.

Check Also

U ponedeljak 5. juna u Leskovcu ujutru suzbijanje larvi na vodenim površinama, popodne zamagljivanje protiv komaraca

Gradska uprava grada Leskovca, Odeljenje za zaštitu životne sredine obaveštava građane i Pčelarska društva da …

Оставите одговор