Radovi na stadionu su završeni, biće otvoren narednog meseca, a u toku je uređenje prostora oko objekta

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Stadion je gotov, a datum otvaranja još nije utvrđen i zavisi od obaveza predsednika Aleksandra Vučića, koji bi trebalo da ga otvori. Planovi su, ipak, da to bude narednog meseca. Uređuje se okolina i planira izgradnja objekata koji bi trebalo da upotpune ambijentalni sadržaj

Radove na uređenju prostora uz stadion, preuzeo je grad i trenutno se tiču postavljanja ograda:

– Radi se o dva nivoa ograde. Jedan je pored same pumpe, a drugi na 10-15 metara od stadiona, zato što, preko ”Komunalca” i ”Grdelice” pokušavamo da ogradu, koja je u visini pojasa, sklonimo, jer sledi treća faza. Ona podrazumeva da se prostor uz ulicu Sime Pogačarevića na licitaciji proda ili izda za izgradnju hotela i lokala. Taj se teren, dakle, priprema. Takođe se završava ulica pored stadiona sa veštačkom travom, kaže gradonačelnik Goran Cvetanović.

Nije želeo da licitira sa datumom otvaranja stadiona, jer on, kaže, zavisi od rasporeda predsednika Vučića, demantujući glasine i pisanja pojedinih medija, da će svečanost biti završena koncertom Zdravka Čolića:

– Nikada nisam rekao da će na otvaranju pevati Zdravko Čolić. Rekao sam da je njegova cena, pred jednu Novu godinu kada smo pregovarali, bila 100.000 evra. Tada je u Crnoj Gori nastupao za 130.000 evra. Rekao sam i da smo prvi pregovarali, jer, kad je on u pitanju, važi pravilo da, u istoj godini, ne nastupa u krugu od 200 kilometara od mesta dogovorenog koncerta. Došli smo do cifre od 40.000 evra,, ali mi nije prihvatljivo da Čolić peva na ”Roštiljijadi’, jer za taj novac možemo da angažujemo dve zvezde.

Cvetanović je dodao da je želja grada da jedan događaj bude otvaranje stadiona, drugi utakmica i treći koncert, uz dozvolu nadležnih, posebno zbog veštačke trave.

– Pitanje, na koje ja sada nemam odgovor je: kakva će biti atmosfera i interakcija između pevača i publike, ako ona nude morala da bude samo na tribinama. Čekaćemo da prođe otvaranje, a dotle ćemo dobiti relevantno mišljenje i odlučiti šta dalje.

Ispod tribina novog stadiona izgrađeno je 14 lokala i oni će biti izdati na licitaciji:

– Lokali su kompletno opremljeni sa kuhinjama, kafematima, rashladnim vitrinama i svim ostalim što je potrebno. I u gornjem delu postoji kafić, koji je fantastičan i ima predivan pogled. Stadion je opremljen rampama i liftovima za osobe sa invaliditetom, a vlasnik Gat-a, donirao je, iako nije bila po projektu, press salu, sa monitorima i ostalim sadržajima, koja izgleda vrlo moderno i zasita je potpuna novina u našem gradu.

O licitaciji za zakup lokalna, kao i prodaju ili izdavanje zemljišta za budući hotel, javnost će biti blagovremeno obaveštena, zaključio je Cvetanović.

Check Also

OŠ “Josif Pančić” iz Orašca obeležila jubilej

Osnovna škola Josif Pančić danas je programom, koji su pripremili učenici i zaposleni u školi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *