Početna / DRUŠTVO / Radovi na Centralnom postrojenju u Bogojevcu idu planiranom dinamikom
Reklama

Radovi na Centralnom postrojenju u Bogojevcu idu planiranom dinamikom

Reklama

Na gradilištu Centralnog postrojenja za prečišćavanje vode u Bogojevcu, izvode se radovi na betoniranju trećeg takta na visini od 12 metara iznad zemlje, te se može zaključiti da se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

Gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, obišao je gradilište kako bi ispratio napredak radova.

„Danas smo ovde da vidimo šta je za mesec dana urađeno na drugoj fazi. Ovo je velika investicija koju finansira Vlada Republike Srbije, Ministarstvo za zaštitu životne sredine u iznosu od 497,5 miliona dinara i završetak izgradnje objekata se očekuje marta naredne godine, dok se puštanje u rad očekuje sredinemo 2021. godine. Ovde će danas biti ugrađeno preko 60 kubika betona i da nije kišno vreme bilo još više radnika nego što smo zatekli. Za mesec dana se ovde vidi drastična razlika i ja sam dinamikom izvođenja radova veoma zadovoljan. Izdvojićemo sredstva i za pražnjenje objekata Linije vode, oko 200 hiljada dinara, kako bi izvođač proverio njihovo stanje i uradio eventualne potrebne sanacije“

Maja Milošević Milojić, direktor projekta „Upravljanje otpadnim vodama Grada Leskovca“ kazala je da će nakon izgradnje objekata Linije mulja uslediti suve i mokre probe sa vodom koja je trenutno u prvoj fazi s obzirom na to da će kolektor doći nekoliko meseci kasnije, i da se kompletna realizacija projekta očekuje sredinom 2021. godine.

Pogledaj takodje

U Srbiji preminule još 4 osobe, potvrđeno 235 novih slučajeva

U poslednja 24 časa u Srbiji su od posledica infekcije Korona virusom preminule još 4 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *