Početna / DRUŠTVO / Radovi na Centralnom postrojenju u Bogojevcu idu planiranom dinamikom

Radovi na Centralnom postrojenju u Bogojevcu idu planiranom dinamikom

Na gradilištu Centralnog postrojenja za prečišćavanje vode u Bogojevcu, izvode se radovi na betoniranju trećeg takta na visini od 12 metara iznad zemlje, te se može zaključiti da se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

Gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, obišao je gradilište kako bi ispratio napredak radova.

„Danas smo ovde da vidimo šta je za mesec dana urađeno na drugoj fazi. Ovo je velika investicija koju finansira Vlada Republike Srbije, Ministarstvo za zaštitu životne sredine u iznosu od 497,5 miliona dinara i završetak izgradnje objekata se očekuje marta naredne godine, dok se puštanje u rad očekuje sredinemo 2021. godine. Ovde će danas biti ugrađeno preko 60 kubika betona i da nije kišno vreme bilo još više radnika nego što smo zatekli. Za mesec dana se ovde vidi drastična razlika i ja sam dinamikom izvođenja radova veoma zadovoljan. Izdvojićemo sredstva i za pražnjenje objekata Linije vode, oko 200 hiljada dinara, kako bi izvođač proverio njihovo stanje i uradio eventualne potrebne sanacije“

Maja Milošević Milojić, direktor projekta „Upravljanje otpadnim vodama Grada Leskovca“ kazala je da će nakon izgradnje objekata Linije mulja uslediti suve i mokre probe sa vodom koja je trenutno u prvoj fazi s obzirom na to da će kolektor doći nekoliko meseci kasnije, i da se kompletna realizacija projekta očekuje sredinom 2021. godine.

Pogledaj takodje

Humanost na delu: Na humanitarnom bazaru Leskovčani prikupili oko 2000 evra za lečenje Ognjena i Janka

Na jučerašnjem Humanitarnom bazaru koji je održan u centru Leskovca, a koji je organizovan u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *