Početna / GRADOVI / Leskovac / Nenad Borovčanin najavio boks spektakl 7. decembra u Sportskom centru
hotel bell

Nenad Borovčanin najavio boks spektakl 7. decembra u Sportskom centru

Predsednik bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin posetio je danas Leskovac, kako bi najavio veliki bokserski spektakl „Bokserska zlatna rukavica“ koji će se održati u našem gradu decembra meseca u SRC „Dubočica“.

Za njega je organizovan prijem u Svečanoj sali grada a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kazao je da naš grad ima bogatu boksersku istoriju.

„Siguran sam da će u periodu od 5. do 7. decembra 2019. godine, Leskovac okupiti najveće talente ovog zahtevnog sporta. Leskovac će ove godine biti domaćin i organizator turnira „Bokserska zlatna rukavica“, a naš grad se diči bokserskom istorijom te ne čudi što iz naših klubova imamo mlade reprezentativce poput Alekse Mitić i Marka Dodića, koji svoj grad svuda u svetu predstavljaju na naljbolji mogući način – istakao je Cvetanović.

Nenad Borovčanin istakao je ovom prilikom da je škola boksa u Leskovcu besplatna i da kroz sport mladi postaju bolji ljudi.

„Na ovom takmičenju učešće će uzeti najbolji bokseri sa prostora Ex Jugoslavije, koji će se takmičiti u turnirskom sistemu takmičenja a najbolji osvajači takmičiće se za trofej „Zlatna rukavica“. Takođe bih želeo da istaknem da je Bokserski savez Srbije u saradnji sa lokalnom samoupravom pokrenuo Školu boksa u Leskovcu, koja je potpuno besplatna u sva četiri kluba, a koja omogućava mladima da kroz sport iz sale izađu kao bolji ljudi, zato što boks osnažuje karakter u smislu da primaju udarce i da se podignu životno i nastave da se dalje bore – istakao je Borovčanin.

Pogledaj takodje

“Dubočica“ protiv “IMT-a“, za častan oproštaj od domaćeg terena

Leskovački fudbalski prvoligaš, iako su i matematičke šanse za opstanak otpale, želi časno i pošteno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *