Početna / DRUŠTVO / Rad Doma zdravlja u Vlasotincu prilagođen uslovima vanrednog stanja

Rad Doma zdravlja u Vlasotincu prilagođen uslovima vanrednog stanja

U Pozivnom centru Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince prethodnih dana, kao ni danas, nije bilo primedbi građana na rad Doma zdravlja, ali s obzirom na to da se putem društvenih mreža šire različite informacije vezane za ovu ustanovu, koje mogu da izazovu nepotrebnu paniku, direktor Milena Stanković Mitrović kaže da na ulazima u ovu ostanovu stoje tehničari koji se smenjuju na dva sata i puštaju pacijente u skladu sa odlukom o broju prisutnih u zatvorenom prostoru.

„Jutros je bilo zastoja u trijažnom centru, ali je on rešen u roku od pola sata i prijem pacijenata je nastavljen na način uspostavljen za vreme vanrendog stanja. Pacijenti su pregledavanini, radila je laboratorija, služba hitne pomoći takođe. U toj službi rade po dve ekipe, jedna je stalno na terenu, druga u ambulanti. Ja sam danas razgovarala sa pacijentima koji su dolazili u ustanovu i ljudi su pokazali razumevanje za trenutno stanje, nisu imali primedbe.

Zbog kontakta sa zaraženim pacijentom, po rešenju sanitarne inspekcije, od ranije su u samoizolaciji jedan lekar, tri tehničara i vozač.

„Svi znamo da je u toku i sezonski grip i ako neko dobije temperaturu ne znači odmah da je bolestan od korona virusa, mislim i na osoblje i na pacijente. Zaista se trudimo i da uradimo naš posao i da zaštitimo osoblje i molim sve da imaju razumevanja – kaže direktor Doma zdravlja u Vlasotincu Milena Stanković Mitrović.

Pogledaj takodje

Vrtići u Vlasotincu od danas ponovo rade

Predškolska ustanova „Milka Dimanić“ u Vlasotincu počela je danas ponovo sa radom, PO ODLUCI Štaba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *