hotel bell

Računi za struju mesnih zajednica, nakon ugradnje Led rasvete -3 do 5 PUTA MANJI, pokazuju prvi uporedni podaci

Firma ”Keep light” privodi kraju zamenu stare ulične, LED rasvetom na teritoriji grada Leskovca, a na primerima nekoliko mesnih zajednica, vidi se ogromna ušteda u potrošnji električne energije, što je u računima izraženo i višestruko manjim iznosima

Zamena ulične rasvete započeta je u severnom delu grada, sredinom februara i za nekoliko dana, posao bi trebalo da bude završen. Već posle mesec dana, Javno preduzeće ”Urbanizam i izgradnja” pribavilo je informacije o potrošnji električne energije pre i nakon postavljanja LED rasvete. Da su uštede ogronme, pokazuju uporedni podaci na primerima Gornjeg Bunibroda, Kumareva i Milanova, u koje je ekipa Dnevnika juga imala uvid:

Tako je u Gornjem Bunibrodu, u januaru, na uličnu rasvetu potrošeno 4.924 kilovat sati, za koju je trebalo platiti 53.292,95 dinara. U februaru, a zamena svetiljki počela je sredinom meseca, potrošnja električne energije je iznosila 1.492 kilovata, a račun za struju izneo je 16.942,95 dinara, što je ušteda od 68%. U martu, kada je, novopostavljena ulična rasveta radila punim kapacitetom, za električnu energiju je trebalo izdvojiti još manje -14.592,29 dinara, što je, u odnosu na januar, manje za 72,6 posto.

Slična je situacija i u Kumarevu, gde je račun za električnu energiju za mart, u poređenju sa januarom, ”lakši” za skoro 40 hiljada dinara ili 71,3 procenta.

Najdrastičniji primer uštede, nadležne službe JP ”Urbanizam i izgradnja”, zabeležile su na primeru Milanova. Tamo je, za naknadu Elektrodistribuciji, po osnovu ulične rasvete, pre zamene (u januaru), plaćen iznos od 48.273,80 dinara. U martu je, na računu za potrošenu električnu energiju stajalo 7.607,75 dinara, što je manje za 84,2 posto.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *