Početna / DRUŠTVO / PWW nabavio mašinu za pranje i dezinfekciju kontejnera vrednu više od pola miliona evra

PWW nabavio mašinu za pranje i dezinfekciju kontejnera vrednu više od pola miliona evra

U vlasništvu kompanije Por Werner Weber, od danas je i novo vozilo za pranje kontejnera, te je tako ova firma podigla kvalitet pružanja svojih usluga na viši nivo.

Prezentacija načina funkcionisanja nove mašine za pranje kontejnera urađena je danas kod leskovačke gimnazije, a noj su prisustvovali direktor ove firme i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Nova mašina podiže higijenu na viši nivo, čime se smanjuje mogućnost širenja zaraznih bolesti, što je u situaciji u kojoj se nalazimo od velike važnosti. Vrednost ove mašine je 548 hiljada evra sa PDV-om. Mašina ima dva rezervoara od po 7000 litara vode, jedan kontejner se pere od jednog do 3 minuta, pored čišćenja postoji i posebna opcija dezinfekcije kontejnera. Ovo je velika stvar za grad i stigla je u pravo vreme,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Direktor kompanije PWW Srboljub Nisić, istakao je ovom prilikom da će se pranje kontejnera na području našeg grada vršiti svakodnevno.

„Posle dugi niz godina stvorili smo uslove da vršimo pranje kontejnera. Imamo poseban program za pranje kontejnera i radićemo u toku vanrednog stanja posle 18 časova – ići će jedno vozilo koje čisti kontejnere i za njim odmah vozilo koje ih pere. Proces pranja traje od 1 do 3 minuta, koristi se topla voda na 85 stepeni, a unutar mašine nalazi se sredstvo natrijum hipohlorit. Pored kontejnera i prostor oko kontejnera će biti dezinfikovan. Mašina može da pere i kante i kontejnere. Dnevno možemo od 80-100 kontejnera da operemo.“

Pogledaj takodje

PESNIČKOM REČJU – STOP NASILjU NAD ŽENAMA

Sa željom da i ove godine, kao nekoliko ranijih, pružimo podršku akciji „Pesničkom rečju – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *