Početna / DRUŠTVO / Skoro svi zaposleni na Infektivnom odeljenju leskovačke bolnice pozitivni na Korona virus, ukupno zaražena 23 medicinska radnika

Skoro svi zaposleni na Infektivnom odeljenju leskovačke bolnice pozitivni na Korona virus, ukupno zaražena 23 medicinska radnika

Svi zaposleni na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Leskovac, osim dva lekara i dve medicinske sestre, oboleli su od Korona virusa.

Ova vest potvrđena je na konferenciji za medije Gradskog štaba za vanredne situacije. Ovi lekari i zaposleni deo su ukupnog broja od 23 medicinska radnika (lekari, sestre, tehničari, vozači, čistačice) kod kojih je potvrđeno prisistvo Korona virusa, što je trećina potvrđenih slučajeva Korone Jablaničkom okrugu.

-Zbog nove situacije objedinićemo rad grudnog i infektivnog odeljenja, a načelnik Grudnog odeljenja će voditi i Infektivno odeljenje. Ovu službu ćemo kadrovski popuniti lekarima specijalistima i specijalizantima koji su zaposleni u leskovačkoj bolnici. Svi oni koji su oboleli po preporuci Kriznog štaba Vlade Republike Srbije će u toku dana biti prevezeni u Niš. Mi smo na vezi sa direktorom Infektivne klinike u Nišu, profesorom Brnićem, oni će raditi trijažu.Svi pacijenti iz Leskovca se na sreću trenutno osećaju dobro. Po odluci štaba oni sa lakšim simptomima će biti upućeni u halu Čair, dok će se pacijenti sa težom kliničkom slikom lečiti na klinici – rekao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je dodao da se svi zaraženi medicinski radnici osećaju dobro i nisu životno ugroženi, osim jedne doktorke koja ima dijabetes ali je i ona trenutno u dobrom stanju.

Cvetanović je izneo podatak da je prvi pacijent koji je oboleo u Leskovcu imao prvi negativan nalaz, i da se očekuje još jedno testiranje.

Pogledaj takodje

Leskovačkim privrednicima oživljen duh starog Leskovca na setu filma „Bilo jednom u Srbiji“

Snimanje filma o Leskovcu , Srpskom Mančesteru počelo je pre više od dva meseca na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *