Početna / HRONIKA / Psihijatri uzeli 3.500 evra za lažno uverenje za invalidsku penziju
Dionis Restoran

Psihijatri uzeli 3.500 evra za lažno uverenje za invalidsku penziju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, dok je protiv jedne osobe podneta krivična prijava za isto krivično delo.

Uhapšeni su M. M. (1956), lekar specijalista Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“, D. J. (1967) i A. S. (1952), dok je protiv šezdesetjednogodišnjeg lekara specijaliste-veštaka organa veštačenja u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje podneta krivična prijava.

Osumnjičena M. M. se tereti da je od D. J. zahtevala i primila 3.500 evra, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko A. S. predala šezdesetjednogodišnjem lekaru.

Sumnja se da je ovaj lekar potom korišćenjem svog službenog položaja i pretpostavljenog uticaja, posredovao kod svog kolege lekara-veštaka u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi.

Osumnjičeni M. M, D. J, i A. S. su privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će po nalogu tužilaštva protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava.

Pogledaj takodje

U četiri saobraćajke dve osobe povređene

Na području Policijske uprave u Vranju, 20. maja ove godine, registrovane su četiri saobraćajne nezgode. …

2 Komentari

  1. I kad ce i ostali gradovi na red to je nula u odnosu na sve malcerzacije koje se rade sa tim

  2. Zato nasi svi dr imaju stanove u Bgd Nis Hellas lepo im ovde

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *