Početna / DRUŠTVO / Prvog dana na lični zahtev testirane 132 osobe

Prvog dana na lični zahtev testirane 132 osobe

Prvog dana testiranja na korona virus na lični zahtev javilo se ukupno 132 osobe u Srbiji, pri čemu ih je najviše bilo u Beogradu, gde se na komercijalno testiranje javilo 66 građana.

Testiranje na lični zahtev počelo je juče, cena PCR testa je 6.000 dinara, a direktorka RFZO, Sanja Radojević Škodrić  navela je da mogu da se testiraju apsolutno svi građani i da nije neophodno navesti razlog testiranja.

„Od 66 ukupno testiranih juče u Beogradu, najviše njih PCR test uradilo je u Institutu „Batut“ – 36, dok su se ostali testirali u Gradskom zavodu za javno zdravlje i domovima zdravlja.

Radojević Škodrić je rekla da su testirani bili u uzrasnoj grupi od 22 do 47 godina, a samo tri lica bila su starija od 65 godina.

PCR test važi 72 sata od momenta izdavanja potvrde, podsetila je ona i navela da potvrda može da se dobije i elektronskim putem, da je cena testa od 6.000 dinara neprofitabilna i da toliko košta sam test, usluga i potrošni materijal.

Građani mogu da se testiraju na lični zahtev do 17 časova u domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje.

Radojević Škodrić je rekla da je testiranje za maloletnike i studente uz indeks besplatno, ukoliko putuju u zemlju gde je za ulazak neophodno da imaju PCR test.

Testova, kako je istakla, ima dovoljno i za testiranje na lični zahtev i za sve indikacije koje je propisao Krizni štab, a za koje je testiranje besplatno.

Pogledaj takodje

Nakon pandemije koronavirusa svet će biti drugačiji

Nakon pandemije koronavirusa svet neće biti isti, a koliko će se promeniti pokazaće vreme,kazala je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *