Home / Opštine / Bojnik / Maturskih proslava će ipak biti ove godine
hotel bell

Maturskih proslava će ipak biti ove godine

Kraj epidemije u Srbiji mogao bi biti proglašen sredinom juna. To praktično znači da neće biti prepreke za maturske večeri, ali i u periodu koji dolazi muzičke festivale pa i svadbe.

Ono što interesuje veći deo Srbije – roditelje i maturante jeste da li će biti proslave kraja jedne etape školovanja.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaž da, ukoliko se bude nastavio sadašnji trend pada broja zaraženih Covidom 19, nema razloga da se deci uskraćuje ono žele i vole.

„Poslednja odluka je na kriznom štabu i proceni stručnjaka kako za maturske većeri tako i za ekskurzije. Međutim, ukoliko su počeli avioni da saobraćaju, gde putnici sede tik jedan pored drugog, nema razloga ni da klinci ne proslave matursko veče – poručuje ministar Šarčević.

„Krajem juna, oko Vidovdana, trebalo bi da situacija bude potpuno relaksirana. To bi mogao biti period kada više nećemo ni imati epidemiju. Ipak, sačekaćemo stručnjake za konačnu procenu, odnosno model proslave. Ono što bih već sada mogao da preporučim jeste da mali maturanti ne idu po restoranima i hotelima. Svoje veče sasvim lepo mogu da proslave i u svojoj školi, njenom igralištu, a kao što je to običaj u mnogim državama Evrope i Amerike – kaže ministar prosvete.

Izvor: zelenaucionica.com

Check Also

Država izdvojila 120 miliona dinara za kupovinu mini buseva za prevoz seoskog stanovništva

Foto: pixabey Na jučerašnjoj sednici Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *