hotel bell

Prvi naučni klub u Srbiji otvoren u Leskovcu

Da Leskovac ima veliki intelektualni potencijal koji treba razvijati i usmeriti potvrdjuje i otvaranje naučnog kluba, prvog takvoe vrste u Srbije.

Centar za promociju nauke, državna institucija koja teži popularizaciji nauke, danas je u Leskovcu u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju otvorio naučni klub, koji za cilj ima decentralizaciju i popularizaciju nauke.

Leskovac je tako imao čast da bude prvi od 12 gradova Srbije u kojima će u naredna tri meseca biti otvorena ovakva mesta, specijalizovana za nauku i neformalno sticanje znanja, kroz razne aktivnosti, radionice i predavanja.

„Ovde će prvenstveno mladi ali i svi zainteresovani građani moći da nauče nešto novo i zanimljivo i razvijaju ljubav prema nauci. Zbog toga se za grad Leskovac, koji ima veliki broj talentovanih učenika i mladih naučnika, ovakvo mesto nameće kao neophodnost. U protekle tri godineizdvojili smo 24 miliona dinara za ukupno 613 učenika i studenata koji su osvojili neku od nagrada na prestižnim takmičenjima ili ostvarili prosek preko 9 na studijama“, kazao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор