Home / DOGAĐAJI / Prva kupovina kuće na selu u Vlasotincu po programu Ministarstva za brigu o selu
hotel bell

Prva kupovina kuće na selu u Vlasotincu po programu Ministarstva za brigu o selu

Tijana Mitić i Milan Ilić iz Vlasotinca postali su danas novi vlasnici kuće u selu Ladovica, po programu Ministarstva za brigu o selu. Njima je odobren iznos od 1,2 miliona dinara za nekretninu sa pomoćnim objektima, i okućnicom površine četiri ara.

Tijana i Milan i njihovo dvoje dece žive kao podstanari i neizmerno se raduju svom novom domu.

-Nismo verovali da ćemo uspeti da obezbedimo svoj dom na ovaj način. Bili smo spremni da idemo i u Vojvodinu jer se tamo prodaje najviše nekretnina na selu, ali smo uspeli da nađemo ovu kuću u Ladovici. Od naše nove kuće do centra Vlasotinca ima svega pet kilometara – priča radosno Milan.

Tijana zahvaljuje lokalnoj samoupravi na tehničkoj pomoći, posebno predsedniku opštine Bratislavu Petroviću, dodaje i Ministarstvu za brigu o selu. Trojni ugovor o dodeli sredstava potpisan je danas u Beogradu između Ministarstva za brigu o selu, opštine Vlasotince i novih vlasnika.

-Ovo je prva kuća u vlasotinačkoj opštini koja je kupljena po Programu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće. Stručne službe opštine na raspolaganju su za pomoć u prirpemi dokumentacije, a ja još jednom pozivam zainteresovane mlade ljude koji ispunjavaju uslove programa da obezbede sebi dom na ovaj način. Takođe, pozivam i vlasnike kuća na selu koji žele da ih prodaju, da mogu da ostave svoj kontakt u lokalnoj samoupravi kako bismo ih uputili jedne na druge – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović prilikom potpisivanja.

Ilići nameravaju da renoviraju kuću onoliko koliko im mogućnosti dozvoljavaju i da uskoro započnu novi život u svom novom domu.

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.