hotel bell

Proslava posle tri kovid godine: Ustanova za odrasla i stara lica obeležila 58. rođendan

U nadi da je pandemija iza svih nas, te da se svet neće više suočavati sa izazovima kakve je doneo virus korona, Ustanova za odrasle i starije je upriličila proslavu 58-ogodišnjice rada

Od organizacije koja je pre skoro šest decenija počela sa četvoro zaposlenih i šest korisnika, danas zbrinjava 180 lica iz Leskovca, Jablaničkog okruga, ali i čitave Srbije.

– Permanentno radimo na unapređenju naših usluga, proširenju kapaciteta, implementaciji projekata, poboljšanju infrastrukture. U tome nam nesebično pomažu Ministarstvo za rad, grad Leskovac, brojni donatori, sponzori i prijatelji Ustanove. Suočavali smo se sa preprekama, ali smo ih uspešno prevazilazili, zašto što ovaj kolektiv ima dovoljno hrabrosti i posvećenosti korisnicima, kako bi živeli srećno i ugodno, rekla je direktorka Gordana Savić.

Uz komentar da je, iako je danas mogao da bude i u Dubrovniku, odabrao druženje sa ljubaznim i profesionalnim ljudima, zaposlenim u ustanovi u kojoj se, zbog kvaliteta usluga, uvek traži mesto više, gradonačelnik Goran Cvetanović je poručio porodicama korisnika da ne brinu, jer su njihovi roditelji i rođaci na sigurnom, bezbednom mestu, gde se o njima vodi stručna i ljudska briga:

– Prepoznajemo značaj ove ustanove i uvek smo joj pružali podršku. Pre nekoliko godina je zgrada rekonstruisana, za šta je izdvojeno 62,2 miliona dinara. Od Vlade Srbije, stiglo je novo sanitetsko vozilo, a iz lokalnog budžeta se finansiraju usluga gerontodomaćica i funkcionisanje Kluba. Godišnje se za te namene izdvoji 15 miliona dinara. Reputacija koju ova ustanova ima i zadovoljni korisnici, pokazatelj su uspeha institucije, pa ćemo nastaviti da joj pružamo podršku.

Rođendanska proslava je prilika i da se iskaže zahvalnost organizacijama i pojedicima koji su dali doprinos uspešnom radu Ustanove.

Check Also

I srpska šljivovica uvrštena na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa

Odluku je, na svom 17.-tom zasedanju doneo Međuvladin komitet u Maroku “Društvene prakse i znanja …

Оставите одговор