Početna / DRUŠTVO / Prodajna izložba Udruženja MNRO i Dnevnog boravka „Duga“

Prodajna izložba Udruženja MNRO i Dnevnog boravka „Duga“

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama i Dnevni boravak “Duga“ po deseti put su, u centru grada priredili prodajnu izložbu uskršnje dekoracije. Maštovitost i kreativnost autora i njihovih nastavnika, nije ostala nezapažena, pa je većina eksponata prodata za samo par sati.

Radovi su nastali na radionicama kreativnog i radnog vaspitanja, a jedva da se na Uskršnjim jajima, korpicama, magnetima, venčićima i ostalim originalnim proizvodima, mogao uočiti amaterizam, jer su deca ometena u razvoju , uz podršku mentora, vrlo motivisana najradosnijim praznikom, dala sve od sebe da se eksponati dopadnu Leskovčanima.

–    Svi su dali svoj doprinos u pripremi ove izložbe, jer naši korisnici vole velike praznike i duh koji oni sa sobom nose. Prosto smo došli na ideju, da tu ljubav prema praznicima, usaglasimo  sa ljubavlju prema lepom i sopstvenom kreativnošću. Ove godine nas je u pripremi eksponata podržao naš resorni republički Savez, a programski deo postavke, finansirala je lokalna samouprava. Vrlo smo svi zadovoljni kako za sada teče prodaja, jer smo velikim izborom i pristupačnim cenama, želeli da što više sugradjana može sebi da priušti neki Uskršnji detalj. Svi žele da pomognu, kada čuju da su autori osobe sa posebnim potrebama, ističe Aleksandra Stojanović, sekretar Udruženja MNRO Leskovac.

Ona dodaje da još uvek nije doneta odluka kako će novac od prodaje biti potrošen, a prednost pri odlučivanju imaće, naravno, autori. Oni vole odlazak u prirodu, tako da će jednodnevni izlet biti verovatna opcija. Stojanovićeva je iskoristila priliku da sugradjanima čestita Uskrs, u želji da ga provedu u zdravlju, slozi i radosti.

S.Ć.

Pogledaj takodje

U petak bez struje stanovnici Sinkovca

Obaveštavaju se korisnici distributivnog sistema da neće biti električne energije u petak, 05.06.2020. godine u vremenu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *