Prilika za zaposlenje: Na Dan državnosti konkurs za prijem oko 5.000 mladih u Vojsku Srbije

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je, posle sastanka sa predstavnicima Vojske Srbije, da će na Dan državnosti – 15. februara izdati naredbu, a načelnik Generalštaba će raspisati konkurs za prijem do 5.000 mladih u specijalne jedinice Vojske Srbije –piše eKapija.

Predsednik je precizirao da se prijem mladih odnosi na specijalne jedinice kao što su 72. specijalna brigada, 63. padobranska i Kobre, sa ciljem da se one dodatno ojačaju, navedeno je na sajtu Vlade.

On je poručio da će se naša vojska u narednom periodu usredsrediti više na bespilotne letelice i dronove domaće proizvodnje, a mnogo toga će biti uloženo i u dalji rast životnog standarda pripadnika Vojske Srbije.

Vučić je napomenuo da smo prvi put posle mnogo decenija imali veći broj primljenih nego onih koji su napustili vojsku u poslednje dve godine, kao i da ove godine povećanje plata za vojsku iznosi 25%.

Prema njegovim rečima, na Srbiju veoma negativno utiče rat u Ukrajini, budući da ne možemo da uvozimo naoružanje i vojnu opremu, kao ni rezervne delove.

Check Also

Preventivni pregledi u nedelju u Leskovcu: EKG, ultrazvuk abdomena, krvna slika, glikemija i kardiološki pregledi

Opšta bolnica Leskovca i Dom zdravlja Leskovac u nedelju organiziji besplatne preventivne preglede u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *