Početna / DRUŠTVO / PREVENTIVNI PREGLEDI: U leskovačkoj bolnici i domovima zdravlja u okrugu danas obavljeno 620 pregleda
Dionis Restoran

PREVENTIVNI PREGLEDI: U leskovačkoj bolnici i domovima zdravlja u okrugu danas obavljeno 620 pregleda

Opšta bolnica Leskovac i Domovi zdravlja u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i Medveđi danas su u okvru akcije ministarstva zdravlja organizovali akciju besplatnih preventivnih pregleda.

Prema zvaničnim podacima, u ovim zdravstvenim ustanovama danas je prao na preventivni pregld bez zakazivanja iskoristilo 346 pacijenata koji su obavili 620 pregleda.

U zavisnosti od stručnih i tehničkh kapaciteta, danas su obavljeni sledeći pregledi:

Opšta bolnica Leskovac: neurološki i oftamološki pregledi, i u Domu zdravlja Leskovac Mamografski pregledi.

U Domu zdravlja Bojnik vršeno je merenje krvnog pritiska, EKG pregledi i određivanje nivoa šećera u krvi.

U Domovima zdravlja u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi građani su mogli da prekontrolišu krvni pritisak i nivo šećera ukrvi i obave EKG pregled.

-Danas je Ministarstvo zdravlje ponovo organizovalo preventivne preglede. Danas su uključeni i Doovi zdravlja u Vlasotincu, Lebanu, Medveđi i Bojniku. Nadam se da će se sa ovim akcijama nastaviti, svi pacijenti koji se danas jave biće upisani i doći će tokom sledeće nedelje – rekao je direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević.

Mamografski pregledi rađeni su danas treći pu u ovoj akciji.

-Žene se odazivaju, ali smo limitirani vremenom i tehnikom rada. Moj apel svim ženama koje imaju 50 godina i više je da se odazivaju na pozive koje dobijaju iz preventivnog centra i ove preglede radimo svakog dana. Preporuka je da se se mamografijom krene posle 50. godine. Radi se na dve godine kod urednih nalaza, a ukoliko postoji sumnja može se uraditi provera i u kraćim periodima – kazala je dr Magdalena Matić, načelnica Radiološke službe Doma zdravlja Leskovac.

Pogledaj takodje

Leskovčanima predstavljen novi broj Leskovačkog glasnika

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra danas je podeljen novi broj Leskovačkog glasnika. Tim povodom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *