Home / DRUŠTVO / PREVENTIVNI PREGLEDI: U leskovačkoj bolnici i domovima zdravlja u okrugu danas obavljeno 620 pregleda
hotel bell

PREVENTIVNI PREGLEDI: U leskovačkoj bolnici i domovima zdravlja u okrugu danas obavljeno 620 pregleda

Opšta bolnica Leskovac i Domovi zdravlja u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i Medveđi danas su u okvru akcije ministarstva zdravlja organizovali akciju besplatnih preventivnih pregleda.

Prema zvaničnim podacima, u ovim zdravstvenim ustanovama danas je prao na preventivni pregld bez zakazivanja iskoristilo 346 pacijenata koji su obavili 620 pregleda.

U zavisnosti od stručnih i tehničkh kapaciteta, danas su obavljeni sledeći pregledi:

Opšta bolnica Leskovac: neurološki i oftamološki pregledi, i u Domu zdravlja Leskovac Mamografski pregledi.

U Domu zdravlja Bojnik vršeno je merenje krvnog pritiska, EKG pregledi i određivanje nivoa šećera u krvi.

U Domovima zdravlja u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi građani su mogli da prekontrolišu krvni pritisak i nivo šećera ukrvi i obave EKG pregled.

-Danas je Ministarstvo zdravlje ponovo organizovalo preventivne preglede. Danas su uključeni i Doovi zdravlja u Vlasotincu, Lebanu, Medveđi i Bojniku. Nadam se da će se sa ovim akcijama nastaviti, svi pacijenti koji se danas jave biće upisani i doći će tokom sledeće nedelje – rekao je direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević.

Mamografski pregledi rađeni su danas treći pu u ovoj akciji.

-Žene se odazivaju, ali smo limitirani vremenom i tehnikom rada. Moj apel svim ženama koje imaju 50 godina i više je da se odazivaju na pozive koje dobijaju iz preventivnog centra i ove preglede radimo svakog dana. Preporuka je da se se mamografijom krene posle 50. godine. Radi se na dve godine kod urednih nalaza, a ukoliko postoji sumnja može se uraditi provera i u kraćim periodima – kazala je dr Magdalena Matić, načelnica Radiološke službe Doma zdravlja Leskovac.

Check Also

Pijanim vozačima iz Vranja i Preševa- trežnjenje, pa prekršajna prijava

Pripadnici saobraćajne policije u Vranju i Preševu, isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača, koji su …

Оставите одговор