Home / DRUŠTVO / Premeštena fontana iz gradskog u park Devet Jugovića – Nikolić najavio dalje uređenje ovog parka
hotel bell

Premeštena fontana iz gradskog u park Devet Jugovića – Nikolić najavio dalje uređenje ovog parka

U parku Devet Jugovića danas su završeni radovi na premeštanju fontane iz centralnog gradskog parka.

Za ove radove je iz gradske kase izdvojeno 5,9 miliona dinara i prema rečima direktora Javnog preduzeća „Direkcija i urbanizam’ Novice Nikolića od sutra će ovaj park u novom ruhu biti otvoren za sve posetioce.

„Ove radove je izvela firma „Bauvezen“ iz Lazarevca, mislim da smo ostvarili cilj, svi oni koji su bili prisutni tokom izvođenja radova su izražavali zadovoljstvo što se fontana sada nalazi u ovom parku. Svu opremu koju smo mogli prebacili smo ovde, odnosno betonske elemente, prebacili smo sav mobilijar, katalebere –stubove i svetiljke. Mozaik u fontani je nov, uradili smo novu hidroizolaciju, pumpe su one su preuzete iz parka. Fontana je danas očišćena, ostaje da se napuni vodom, a onda je programiramo i puštamo u rad.“

Nikolić je najavio dalje uređenje ovog parka.

„Ove nedelje otpočinju radovi na povezivanju stepeništa. Postojeće stepenište iz pravaca Norvežanske, Prvomajske i ulice Devet Jugovića će biti povezano, neasfaltirane staze koje se godinama koriste će biti uređene, biće izgrađen potporni zid i ograda. Vrednost ovih radova iznosi 2,9 miliona dinara. Do kraja godine će se centralni deo parka preurediti kako bi se napravile dve zasebne staze za trčanje i šetnju. Biće ugrađeni i novi mobilijari i time će park Devet Jugovića biti kompletno uređen.

Check Also

USPELI SMO – Kupljena kuća porodici Stanković iz Donje Slatine!

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ uspela je da prikupi 12.000 evra za kupovinu kuće porodici Stanković, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *