hotel bell

Predstavnici ragbi federacija u poseti gradu Leskovcu i ”Gepardima”- najperspektivnijoj mladoj ekipi u Srbiji

Ragbi klub ”Morava Gepardi” beleži odlične rezultate u ovom, na jugu Srbije još uvek ne tako popularnom sportu, zahvaljajući, između ostalog i redovnoj podršci grada. Zato će, u oktobru ovde biti odigrana utakmica evropskog šampionata između srpske i delegacija Velike Britanije ili Francuske, najavljeno je na današnjem prijemu

A upriličio ga je gradonačelnik Leskovca za čelnike dve ragbi federacije: Jovana Vujoševića, direktora za Evropske ragbi federacije za južnu i istočnu Evropu, Vladana Kikanovića, generalnog sekretara Ragbi 13 federacije , Dina Krukšenksa, ragbiste iz Australije, koji želi da pomogne leskovačkom klubu, ali i Miloša Stamenkovića, predsednika kluba ”Morava Gepardi”.

Čestitajući ”Gepadima” punoletstvo, Cvetanović je konstatovao da na jugu Srbije ragbi nije dovoljno poznat i popularan sport, ali da je grad odavno prepoznao njegove potencijale i zato redovno podržava ovaj klub:

– Ove godine smo za funkcionisanje kluba izdvojili 450.000 dinara, ali naši mladi ragbisti sve uslove za trenint, takmičenja i putovanja, imaju i zahvaljujući velikom trudu i posvećenosti predsednika Miloša Stamenkovića. Možemo se pohvaliti činjenicom da imamo vrlo uspešan podmladak i najbolje kadete u državi. Leskovac je grad u kome se za ovu oblast uzdvajaju značajna sredstva. Vrednujemo svaki sport i takva politika je rezultirala odličnim rezultatima poslednjih godina.

Nema uspeha u sportu bez finansijske podrške lokalne samouprave, a ragbisti u Leskovcu, čiji rad prati već godinama, imaju dobre uslove za treninge i utakmice, konstatovao je Jovan Vujošević:

– Leskovac ima jedan od uređenijih sistema podrške sportu u Srbiji, sve se radi u skladu sa zakonom i rukovodstvo grada treda da bude ponosne na to. ”Gepardi”su vrlo uspešan klub, posebno u mlađim kategorijama, pa je naša želja da s jeseni upravo ovde organizujemo utakmicu evropskog ragbi šampionata između selekcije Srbije i Engleske ili Francuske. Smatramo da bi to dodatno probudilo interesovanje Leskovčana, posebno najmlađih za ovaj sport.

Predsednik ragbi kluba ”Morava-Gepardi”, Miloš Stamenković je istakao da je rad na sebi najvažniji u svakom segmentu života, pa i u sportu i da se uvek rukovodi time:

– Važno je raditi sa omladinom, ali je rad na sebi presudan. Mladi ljudi treba da brinu o svom obrazovanju i trude se da budu svestrani. Sport i umetnost su divne stvari i kroz njih se dostižu obrazovanje i socijalizacija. Mislim da bi moj pokojni otac i osnivač kluba, najponosniji bio na način rada sa mladim igračima. Vrlo sam zadovoljan komunikacijom koju imamo sa predstavnicima grada i naš klub ima odlične temelje za daji razvoj.

Iz ”Geparda” su ponikla i dvojica srpskih reprezentativaca, Aleksandar Pavlović i Tomica Stojiljković, danas seniora, a nekada vrlo perpektivnih kadeta i juniora, pohvalio se predsednik Stamenković.

Na pitanje novinara Dinu Krukšenksu zašto je pomoć ponudio baš leskovačkom klubu, čulo se:

– Ja sam inače ovdašnji zet, pošto mi je supruga iz Kumareva. Dopao mi se rad u ”Gepardima”, a kako sam i sam ragbista, ponudio sam pomoć u usavršavanju tehnike igre, upoznavanju sa australijskim ragbijem i nadam se da ću dati bar mali doprinos unapređenju popularnosti ragbija u Leskovcu.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *