hotel bell

Novi uspon – Nova pobeda: Srpski ledeni čovek kroz maglu na zavejanom vrhu Sokolov vis

U nedelju 29. januara 2023. godine, instruktor Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac, viši kustos arheolog i autor Vladimir Stevanović, u medijima poznat kao Srpski ledeni čovek, realizovao je svoj deveti po redu ledeni uspon samo u šorcu do sada, ovoga puta na najviši vrh planine Radan, po imenu Sokolov vis, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1370 metara.

Temperatura na Radanu je u nedelju bila -4 stepena Celzijusa, uz ledeni vetar, snežnu vejavicu i gustu maglu sa vidljivosti od oko 30 m tokom čitavog uspona, zbog čega je subjektivni osećaj hladnoće bio oko -10 C. Ukupno trajanje uspona je bilo oko 2,5 sata.

Vladimir je ovaj snežni uspon realizovao u društvu svojih nindža drugova i članova Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac. Na samom vrhu, kao i do sada, Vladimir je praktikovao aktivnu meditaciju i specifične vežbe disanja. Takođe i ostali članovi kluba su na vrhu skinuli majice i praktikovali kratkotrajno izlaganje hladnoći u trajanju od oko 15ak minuta.

U okviru sistema koji je Vladimir koncipirao sa svojim saradnikom, na temu kompletnog razvoja čoveka, odnosno Total Human Development, Vladimir realizuje razne izazove, podvige, te stiče nove veštine i znanja, kako o svom telu i umu, tako i o svetu oko nas. Detaljnije obrazloženje ove teme, čitaoci će moći da pročitaju u Vladimirovoj predstojećoj knjizi koja je u završnoj fazi, pod nazivom “Ledena veština”.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор