hotel bell

Predsednik opštine Vlasotince priredio prijem za čelnike FK Vlasina povodom Sretenjskog priznanja

Sto godina fudbala u Vlasotincu, pod jednim imenom, sa svim uspomenama koje nosi vek postojanja su neprocenjivo bogatstvo i za buduće generacije. Zato je važno da to bogatstvo negujemo – rekao je predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović na prijemu koji je priredio za predstavnike FK Vlasina, ovogodišnjeg dobitnika državnog priznanja Zlatna medalja za izuzetne zasluge u afirmaciji sporta.

On je dodao se  lokalna samouprava trudi da pomogne rad klubova kroz finansiranje sportskih programa.

-Sport je dobar način da usmerimo mlade ljude i da oni neguju takmičarski duh, timski i individualni rad i fer odnos – kako u sportu, tako i u životu – rekao je Petrović.

Predsednik FK Vlasina Bojan Vlajković naglasio je da sretenjsko priznanje pripada gradu, osnivaču kluba i svim igračima i upravama koje su dale  neograničen doprinos  razvoju kluba.

-Za nas, članove upravnog odbora kluba i za lokalnu samoupravu to je obaveza i zadatak da u narednom periodu stvorimo još bolje uslove za razvoj kluba jer to pripada budućim generacijama, gradu i klubu koji ima ozbiljan potencijal u mlađim kategorijama. Mi smo tim koji ima preko 80% igrača koji potiču iz naše omladinske škole. Mi smo klub koji ima najveći broj igrača u mlađim selekcijama u regionu  – svakodnevno je na terenu više od 140 dece. To je veliki potencijal i moramo mnogo da vodimo računa  o tome. Neograničen doprinos radu kluba daju i treneri omladinskih kategorija i smatram da ova sredina mora da omogući mladim generacijama da se razvijaju, a sport i fudbal tome daju doprinos. Mislim da je FK Vlasina jako bitna karika  u razvoju našeg grada – rekao je Vlajković.

Govoreći o planovima kluba, potpredsednik Nenad Stojković je dodao da je od početka sezone cilj borba za najviši plasman.

-Organizacija takmičenja je takva da prvo mesto ne garantuje direktan plasman u Prvu ligu Srbije, ali je naš prevashodni cilj da sezonu završimo kao prvaci. Da li će to biti dovoljno da  naredne sezone igramo viši rang, videćemo. Ne opterećujemo ni igrače ni stručni tim imperativom jer je važnije ono što je predsednik rekao – da 80% igrača potiče iz našeg omladinskog pogona – to nema ni jedan klub iz srpske lige. Tražićemo svoju šansu – zaključio je Stojković. FK Vlasina dobila je priznanje Zlatna medalja za zasluge u razvoju sporta na Dan državnosti Srbije, 15.februar. Klub sa Rosulje je jedan od 170 kolektiva i pojedinaca kojima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio sretenjsko ptiznanje.

Check Also

Ajmo, ajde, svi na odbojku: “Leskovac“ nastavio sa pobedama, “Dubočica“ sutra najavljuje trijumf protiv “Topličanina“

Za prvoligaške klubove u obe konkurencije jednomesečna pauza je završena. Većina će na teren sutra, …

Оставите одговор