Home / DRUŠTVO / Potrebe mladih Leskovčana: Anketom do saznanja šta mladima u Leskovcu nedostaje
hotel bell

Potrebe mladih Leskovčana: Anketom do saznanja šta mladima u Leskovcu nedostaje

Aktivnosti Kancelarije za mlade Grada Leskovca, usmerene su na potrebe mladih.

S tim u vezi u toku je istraživanje koje će poslužiti za izradu nove Strategije za mlade na lokalu za period 2021 – 2025. godine.

Sektor omladinske politike u našem gradu je relativno mlad. I pored toga sve aktivnosti koje ova kancelarija nudi usmerene su na zastupanje interesa mladih i podsticanje aktivizma.

Koordinator Kancelarije za mlade Aleksandar Stojanović, za portal Dnevnik Juga govorio je o Nacionalnoj strategiji za mlade kao i o izradi novog LAP-a za naredni period.

„Mladi su sadašnjost i budućnost društva, resurs inovacija i pokretačka snaga razvoja društva. Zbog toga je neophodno kontinuirano i sistematsko ulaganje u razvoju mladih i uspostavljanje partnerskog odnosa mladih i grada kako bi se povećalo aktivno učešće u društvu, podstakla društvena integracija i obezbedila uključenost mladih u razvoj omladinske politike. Nacionalna strategija za mlade utvrđuje osnovne principe, pravce i očekivane rezultate delovanja, svih subjekata omladinske politike ka unapređenju društvenog položaja mladih i stvaranju uslova za ostvarivanje prava i interesa u svim oblastima. Nacionalana strategija za mlade teži obezbeđivanju uslova koji će omogućiti mladima da u potpunosti dostignu svoje potencijale, aktivno učestvuju u društvu, doprinoseći ne samo sopstvenom razvoju, već i razvoju društva – kazao je Stojanović.

Anketa koja se trenutno radi daće uvid u to šta mladi Leskovčani žele i koje su njihove potrebe, a već po završetku iste, u toku naredne godine krenuće se sa izradom plana za mlade.

„Ova anketa koju zajedničkim snagama realizuju SKGO, Unicef i Ministarstvo omladine i sporta, pokazaće koje su potrebe mladih i šta je to što je neophodno promeniti u prethodnom LAP-u. Ona će nam omogućiti da napravimo presek trenutnog stanja i položaja mladih i analizu potreba mladih kao i formulisanje mera za rešavanje definisanih i istraženih potreba mladih – zaključuje Stojanović.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *