Home / DRUŠTVO / Posle 13 godina, voz “Roštiljko“ se vratio u Leskovac
hotel bell

Posle 13 godina, voz “Roštiljko“ se vratio u Leskovac

Zahvaljujući sredstvima iz IPA programa prekogranične saradnje između grada Leskovca i opštine Elin Pelin, “Roštiljko“ je dobio nov, moderan izgled

Ovom turističkom atrakcijom, kao i novom postavkom Sity light-a, rekonstruisanom suvenirnicom i delimično saniranom fasadom, Kompleks Šop Đokić, u kome je smeštena Turistička organizacija grada, dobio je moderniji i atraktivniji izgled. Promena je bilo i u unutrašnjosti objekta, kroz nove police za promociju suvenira i novi pult. Tokom leta, i dvorište će biti preuređeno, najavila je Tina Stojanović, portparol organizacije.

Na promociji novog vozića“Roštiljko“, od gradonačelnika Gorana Cvetanovića, čulo se da je on jedan od rezultata saradnje Leskovca i Elin Pelina u okviru projekta prekogranične saradnje Srbije i Bugarske:

– “Roštiljko“ se na ulice grada vratio posle 13 godina, a jedan od simbola najznačajnije privredno-turističke manifestacije “Roštiljijada“, presvučen je u potpuno novo ruho, a nakon registracije i završetka obuke vozača, moći će da se koristi. Radi se najsavremenijem vozilu tog tipa, izrađenom u skladu sa evropskim standardima i svim potrebnim atestima. On je autentična turistička atrakcija i potrudićemo se da, ne samo tokom “Roštiljijade“ već i cele godine bude na raspolaganju turistima i najmlađim sugrađanima.

Izrada “Roštiljka“ koštala je 52.000 evra, a vrednost čitavog projekta “Magija sinergije“ je 200.000 evra, od kojih je kupljeno 20 specijalizovanih štandova, biće finansirane manifestacije “Dani šopskog folklora“ u Elin Pelinu, odnosno “Dani mućkalice“ u Leskovcu, brojne radionice i edukacije sa ciljem unapređenja turističke ponude dve lokalne zajednice i njihovo povezivanje.

Direktor Turističke organizacije, Nebojša Kocić iskoristio je priliku da se zahvali partnerima na projektu, a posebno gradonačelnicima Leskovca i Elin Pelina, Goranu Cvetanoviću i Ivajlu Simeonovu, a posebno ambasadoru Srbije u Bugarskoj, Željku Joviću, koji je dao značajan doprinos uspešnoj realizaciji svih planiranih aktivnosti.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор