Početna / DOGAĐAJI / Poručili ste robu preko AliEkspresa a poštarina je ispala skuplja od proizvoda – Saznajte kako je do ovoga došlo!

Poručili ste robu preko AliEkspresa a poštarina je ispala skuplja od proizvoda – Saznajte kako je do ovoga došlo!

Usled pandemije korona virusa i uvedenih mera radi sprečavanja širenja istog, građani su se odlučivali za online kupovinu preko sajtova iz različitih zemalja, a najpopularniji je bio sajt AliEkspress, jedan od najvećih internet prodavnica u svetu.

Međutim javio se veći broj građana, koji se žalio na porast poštarina prilikom prijema paketa.

Tim povodom državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, Tatjana Matić saopštila je danas da tokom ove godine nije bilo promene cenovnika međunarodnog poštanskog saobraćaja od strane javnog poštanskog operatora, JP „Pošta Srbije“.

 „Pošta Srbije“ nije povećala cene dostave paketa građanima u okviru pružanja univerzalne poštanske usluge, kao ni cene podnošenja poštanskih pošiljaka na carinski pregled, niti su uvedeni bilo kakvi novi dodatni troškovi.“

Ona je ukazala na to da razloge za promene trgovinske prakse „Aliekspresa“ ne treba tražiti na državnom nivou, niti u međusobnim odnosima Srbije i Kine, koji su tradicionalno dobri i posebno važni za obe države, već su trenutne promene nastale zbog otežanog odvijanja različitih vidova transporta u celom svetu usled globalne pandemije.

Prema njenim rečima, zbog prekida i usporavanja transporta, kao i neočekivano velikog broja pošiljki u okviru e-trgovine, došlo je do opterećenja logističkih skladišta poštanskih operatora širom sveta.

„Očekujemo da će nakon smirivanja i okončanja pandemije u globalnim okvirima, naši građani ponovo biti u mogućnosti da naručuju i kupuju veliki broj proizvoda sa uslugom besplatne dostave ili uz iznose poštarina kao što su bili pre pandemije, zaključila je državna sekretarka.

Pogledaj takodje

Ove jeseni intenzivniji radovi na sanaciji puteva u Medveđi

Ovih dana otpočele su intenzivnije aktivnosti na sanaciji lokalne putne mreže na području opštine Medveđa. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *