Početna / DRUŠTVO / Aerodrom Niš otvorio svoja vrata za putnike. Nakon Dortmunda, prvi sledeći let do Beča
Dionis Restoran Leskovac

Aerodrom Niš otvorio svoja vrata za putnike. Nakon Dortmunda, prvi sledeći let do Beča

Wizz Airje od prošlog petka ponovo otpočeo sa redovnim letovima sa niškog aerodroma i to do Dortmunda ka kojem će tokom ove letnje sezone saobraćati svakog ponedeljka i petka.

Na ovaj način i zvanično je startovala letnja sezona na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ koji će prema najavljenom redu letenja, uključujući i preostale avio-kompanije, putnici moći da lete na 20 destinacija širom Evrope.

Prvi putnici posle nešto više od 2 meseca od proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa COVID-19 i zatvaranja granica, ponovo su na niškom aerodromu uz dodatne mere prevencije. Iako su letovi ka ovoj destinaciji zvanično otpočeli, u ovom trenutku neće moći baš svi putnici da ih koriste pošto su na snazi aktualne mere Vlade Nemačke zbog pandemije virusa COVID-19. Više o tome možete pročitati ovde, a aktuelne informacije koje se redovno ažuriraju po pitanju ograničenja za putovanja u određenu zemlju možete pratiti na sajtu IATA-e.

Inače, Wizz Air će postepeno uvoditi svoje linije iz Niša i prvi naredni let će biti 3.juna, kako stoji u rezervacionom sistemu na sajtu ove avio-kompanije, do glavnog grada Austrija odnosno Beča ka kojem će leteti svake srede i nedelje.

Cene karata za Dortmund se kreću tokom jula meseca po ceni od 4639 dinara, dok za Beč u istom mesecu se mogu naći po ceni već od 1739 dinara. Karte možete kupiti preko sajta Wizz Air-a, u holu terminalne zgrade Aerodroma Niš, kao i u turističkim agencijama koje su ovlašćene za prodaju avio-karata širom Srbije.

Wizz Air planira da od 5.juna pokrene i preostale svoje destinacije i to ka Malmeu, Bazelu i Memingenu. Air Serbia i Ryanair za sada se ne oglašavaju tačno kada planiraju da pokrenu svoje letove iz Niša. Kako je ranije rečeno postoji mogućnost da se letovi nacionalnog avio-prevoznika pokrenu u narednom periodu, dok irski niskotarifni avio-prevoznik planira da od jula meseca pokrene tek 40% svojih kapaciteta.

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *