Home / DOGAĐAJI / PORODICA STANKOVIĆ DOBILA I TREĆEG SINA: Rodio se dečak težak 5200 grama, mama i beba su dobro
hotel bell

PORODICA STANKOVIĆ DOBILA I TREĆEG SINA: Rodio se dečak težak 5200 grama, mama i beba su dobro

Dan za lepe vesti u porodici Stanković, ali i za lekare na odeljenjima ginekologije i akušerstva i pedijatrije jer je na svet došao dečak težak 5 kilograma i 200 grama.

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac danas se rodio dečak težak 5.200 grama. Majka Anita Stanković sa ponosom ističe da je ovo treći sin i da se i ona i mali delija osećaju dobro. Srećna mama je iz Donjeg Konjuvca, opština Bojnik i sa bebom je već pobrala simpatije zaposlenih na odeljenjima ginekologije i akušerstva i pedijatrije.

-Porođaj je prošao kako treba. Moram da priznam da sam još uvek u šoku jer je beba velika, ali je sve prošlo na najbolji mogući način. Juče smo proslavili slavu, a danas nešto najlepše što može da nam se desi – rekla je za Dnevnik Juga majka, Anita Stanković.

Majka Anita je jutros primiljena u bolnicu, a neki minut posle podneva na svet je stigao jedan veliki i divan dečak, pod budnim okom ginekologa prim. dr Zorana Cakića.

-I prošle godine se rodilo jedno krupno dete, ali ipak ne ovako krupno, a ni sam porođaj nije bio tako lep i lak. Kada se rađaju krupna deca moguće su različite komplikacije, ali je danas sve proteklo izuzetno dobro i bez ikakvih problema. Majka u genetici rađa krupniju decu, ali moram da priznam da ne pamtim da je poslednjih dvadesetak godina na svet došla jedna ovako krupna beba – kaže lekar specijalista prim. dr Zoran Cakić.

Uz malog – velikog dečaka odmah je bila i lekar pedijatar, prim. dr Valentina Videnović.

-Dete sa velikom težinom je uvek rizik, pre svega u metaboličkoj adaptaciji. Ono što je najvažnije je da tako krupno dete najpre prođe bez problema i povreda na porođaju. Za nas pedijatre je onda adaptacija jako bitna. Ova je beba donešena 40 nedelja i sve je prošlo na najbolji mogući način – kazala je prim. dr Valentina Videnović koja je pregledala bebu.

Mama Anita i beba sada čekaju i vesti od kuma, očekujući da se izjasni o imenu. Srećna porodica Stanković sa trećim sinom, uz puno razloga za slavlje, ne treba da brine za svoju budućnost.

I. Dendić / S. Stamenković

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор