hotel bell

Ponovo radi Šalter sala u Osmospratnici: Novina je redomat, kojim se obezbeđuju smanjenje gužvi i čekanje na uslugu

Uređenje Šalter sale u kojoj se nalaze ispostave Gradske uprave i javno-komunalnih preduzeća, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu finansiralo je sa 6,9 miliona, a lokalna samouprava sa 900 hiljada dinara

Projektom uređenja je obezbeđen softver za Jedinstveno upravno mesto, kako bi se poboljšao rad i objedinili mnogi postupci, kako u Gradskoj upravi, tako i u njenoj saradnji sa drugim institucijama i javnim i javno-komunalnim preduzećima. Građanima će biti olakšane brojne procedure i biće pošteđeni odlaska na više šaltera.

Instaliran je i redomat- uređaj za upravljanje redovima, smanjenje gužve i uštedu vremena provedenog u čekanju. Njime su obuhvaćene Šalter sala i Uslužni centar.

– Za sredstva smo konkurisali kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a novac je uložen kako u infrastrukturne radove, tako i u tehničko opremanje. Demontiran je stari plafon od lamperije i zamenjen vatro-otpornim knauf pločama. Zamenjene je dotrajale električna, računarska i mreža rasvete. Uređen je enterijer, sala je brendirana, a zaposleni u Gradskom uslužnom centru su dobili nove uniforme. Posebna važnost ovog projekta je što će građani na jednom mesto moći da dobiju mnogo usluga, rekla je direktorka Kristina Vasiljković, dodajući da je, kao dugogodišnji Cvetanovićev saradnik, naučila da niko u javnoj upravi, nijednog trenutka ne sme biti pasivan.

Ona je dodala da je Uslužni centar učestvovao na konkursu Stalne konferencije gradova i opština za obezbeđivanje paketa podrške lokalnim samoupravama na uspostavljanju Jedinstvenog upravnog mesta. Memorandum o saradnji je već potpisan i krajem meseca će biti održana obuka za sve učesnike u projektu.

– Uslužni centar sada ima mnogo drugačiji, moderan izgled i prilagođen je novim tendencijama u administraciji, službenici su dobili bolje radne uslove, zbog čega će biti produktivniji, motivisaniji i efikasniji. Sve procedure bi trebalo da budu pojednostavljene, a ono što je osnovni cilj, jeste kvalitetniji život građana, odnosno bolja i efikasnija usluga, što je i namena Jedinstvenog upravnog mesta, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je, sa saradnicima, obišao renovirani prostor u Osmospratnici.

Check Also

Pronađeno telo 33-ogodišnjeg Belanovčanina Aleksandra Stevanovića

Kako je Dnevniku juga potvrđeno u Policijskoj upravi u Leskovcu, telo nesrećnog čoveka, pronađeno je …

Оставите одговор