hotel bell

Završena Zimska škola: Raznovrstan program bio je “po meri“ učesnika svih generacija

Još jedna “Zimska škola“, koja je svojim zanimljivim radionicama ulepšala radost leskovačkim školarcima tokom raspusta, je završena. Na poslednjem okupljanju i polaznici i predavači su izrazili žaljenje što su zabavna druženja kroz edukaciju trajala samo deset dana

Natalija Stojiljković, učenica prvog razreda škole “Vožd Karađorđe“, sa još četiri drugarice, pokušava da, pravilnim postavljanjem prepreka, spreče “lopova da ostvari svoju nameru“:

– Ova igrica je baš zanimljiva i tera nas razmišljanje. Baš mi je žao što sam došla poslednjeg dana, pa ne mogu da stignem da isprobam sve zanimljive igrice. Probala sam i “Eureku“ i baš mi se dopala. Reći ću tati i mami da me iduće godine upišu na sve radionice. Lepo je i zabavno.

Takve utiske dele i ostala deca, koja uživaju u brojim zanimljivim sadržajima na zatrvaranju ovogodišnje “Zimske škole“:

– Interesovanje je bilo jako veliko, pa smo odlučili da neke radionice “dupliramo“. Završavamo je Danom društvenih igara, koji uvek protiče uz mnogo buke i radosti. Učenje, zabava, druženje, takmičenje i podela nekih nagradica- to smo spremili za poslednji dan, kaže direktorka Centra za stručno usavršavanje Anđela Kostić Minić.

Ovu “Zimsku školu“ obeležilo je predstavljanje novog eksponata, koji su izradili članovi Učeničke zadruge Tehničke škole “Rade Metalac“, kroz volonterski projekat za mlade “Šta nam teško“:

– 3D verzija nekada veoma popularne društvene igre “Potapanje brodova“, urađena je u saradnji sa TIM-om 42, Mladim istraživačima Srbije i Ministarstvom omladine i sporta. Prilika je to da se stariji podsete, a mladi zavole ovu nekada vro popularnu društvenu igru, osavremenjenu, jer se, umesto na papiru, igrači strateški nadmeću na specijalno napravljenoj ploči. Kad go to vremenske prilike dozvole, ona će biti u našem dvorištu. Zahvaljujem svim mladim ljudima na društvenom angažovanju.

Pomenuta ploča, biće jedan od eksponata Parka nauke, jedinstvenog u Leskovcu i okruženju.

– Neki od eksponata su na reparaciji, pa će Park nauke, na proleće zablistati u punom sjaju. Koristim priliku da pozovem društveno-ogovorne kompanije da nam pomognu u obogaćivanju Parka. Nažalost, prošle godine nije bilo konkursa za nove eksponate, a bojim se da ga neće biti ni ove, pa su projekti poput ovog “Šta nam teško“, trenutno jedini način da ovu svojevrsnu izložbu nauke “dopunimo“.

Direktorka konstatuje da bi, u skladu sa interesovanjem publike, “Zimska“ i “Letnja“ škola mogle da traju tokom cele godine, ali su deca, tokom školske godine, manje slobodna. Sa prolećem i lepim vremenom, otvaraju se i novi termini za međusobno i druženje sa naukom, jer se brojne aktivnosti mogu realizovati na otvorenom, odnosno u dvorištu Centra.

Check Also

Iz gradske kase 1,3 miliona dinara za oblast socijalne zaštite

Lokalna samouprava grada Leskovca redovno izmiruje sve svoje obaveze, bez dana kašnjenja, u cilju stabilnog …

Оставите одговор