hotel bell

Počinje rekonstrukcija Osmospratnice i zgrada Skupštine i okruga

Prema proceni, ovaj posao će koštati oko 200 miliona dinara, a sva tri objekta dobiće potpuno novi spoljni i unutrašnji izgled

Zgradu Osmospratnice je grad od “Jugobanke“ dobio u posed pre 18 godina, a gotovo deceniju kasnije, u pokušaju da razmrsi imovinsko-pravne odnose, lokalno rukovodstvo, suočilo se sa gotovo neverovatnom činjenicom da ona nije legalizovana.

– Ogromna zgrada u centru grada, u kojoj je smeštena i Služba, koja od građana i privrednih subjekata zahteva ozakonjenje objekata, nije upisana u katastar. Odnose sa “Jugobankom“ rešavali smo sudskim putem, dobili proces i legalizovali objekat. Moj i zadatak mog tima je da sve zgrade od opšteg značaja renoviramo i uredimo. Očekujemo da nam idućeg četvrtka dođe ministar za javna ulaganja, sa kojim ćemo razgovarati i o rekonstrukciji Osmospratnice, te zgrada Skupštine i okruga. Prema predračunu će nam za to trebati 200 miliona dinara.

Polovina sume će otići na adaptaciju Osmospratnice. Treba uraditi projektno-tehničku dokumentaciju, kojom je predviđena kompletna rekonstrukcija, spolja i iznutra, uključujući zamenu instalacija, vodovodne i kanalizacione mreže, stolarije.

Iduće godine, nakon lokalnih izbora, pristupilo bi se adaptaciji zgrada Skupštine i okruga.

– Optimista sam po pitanju brze i efikasne izrade dokumentacije, kako bismo što ranije počeli sa radovima, istakao je Cvetanović.

Check Also

Na zavejanim saobraćajnicama u opštini Vlasotince intervenišu putari

Mehanizacija Preduzeća “AB kop“ raščišćava opštinske putne pravce u brdsko-planinskom delu opštine Vlasotince. Tamo je …

Оставите одговор