Početna / DRUŠTVO / Poljoprivrednicima iz Grdelice uručena podsticajna sredstva za razvoj

Poljoprivrednicima iz Grdelice uručena podsticajna sredstva za razvoj

U Grdelici su danas podeljena podsticajna sredstava poljoprivrednim proizvođačima.

77 poljoprivrednika primilo je danas ugovore, a u narednom priodu biće podeljeno još 710 ugovora u vrednosti od 2,7 miliona dinara.

Ugovore je uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je ovu priliku iskoristio da podseti koliko je poljoprivreda u našem kraju važna.

„Značaj poljoprivrednog sektora i njegovog daljeg razvoja, za Leskovac ali i čitavu Srbiju, je prepoznat i ceni se. Iz tog razloga konstantno ulažemo u poljoprivredu jer nam je važno davi imate uslove za bolje i kvalitetnije prinose, dobar plasman proizvoda, a samim tim i dobre prihode. Poboljšanjem putne infrastrukture povezujemo se sa ostalim delovima našeg regiona čime vaši proizvodi postaju dostupniji i konkurentniji. To je jedan od razloga zašto smo insistirali na rekonstrukciji ulaza u Grdelicu u koju je uloženo 34 miliona dinara, kao i ulicu Bore Pešića u čiju rehabilitaciju je investirano 36 miliona dinara.“

Novica Gorčić, poljopriverdnik iz Badnica u ime poljprivrednika se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću i rekao da su subvencije koje dobija od velikog značaja za njegovo gazdinstvo.

Ovogodišnji budžet za poljoprivredu iznosio je 90 miliona, a za narednu godinu će iznositi preko 110 miliona dinara.

Pogledaj takodje

Klanica i industrija mesa MK jedna od najuspešnijih u zemlji i regionu

Klanica i industrija mesa MK u Leskovcu posluje od 1995. godine i važi za jednu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *