hotel bell

Poklon od Grada: 152 sedišta za bebe rođene u martu i aprilu

Grad Leskovac godinama unazad pomaže roditeljima i to od rođenja pa do školskih dana. Jedan od vida pomoći jeste i isplata novčane pomoći za porodilje ali i podela autosedišta za bebe koja će roditeljima smanjiti trošak za tu stavku a deci omogućiti bezbednu vožnju.

Danas su podeljena 152 sedišta za bebe rođene u martu i aprilu, čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Prisutne roditelje i njihove mališane u ime grada pozdravila je Jelena Miljković, član Gradskog veća.

“Briga o deci je prioritet svake lokalne samouprave. Primenjujući mere populacione politike svaka porodilja dobija jednokratnu novčanu pomoć, i to 10.000 dinara ako je zaposlena, i 20.000 ako je nezaposlena. 10 prvorođenih beba u godini je dobilo vaučere u vrednosti od 30.000 dinara. Takođe vodimo računa i o školrcima, pokurivajući deo troškova za udžbenike, ali i o deci u vrtićima kroz subvencionisanje boravka u vrtiću. Naše najmlađe i najdraže sugrađane krajem svake godine obradujemo i novogodišnjim paketićima, a ove godine dobiće ih sva deca uzrasta do 10 godina – kazala je Miljkovićeva.

Check Also

Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vučje

Na deonici puta Leskovac – Vučje kod sela Strojkovce ugrađen je drugi sloj asfalta pa …

Оставите одговор