hotel bell

Uhapšeni državljani Srbije, Crne Gore i BiH zbog šverca 89 ilegalnih migranata

Pripadnici Uprave granične policije, Regionalnog centra prema Bugarskoj, u zajedničkoj akciji sa Policijskom upravom u Pirotu, u četiri odvojene akcije, uhapsili su B. R. (1986), M. V. (1981), crnogorske državlјane M. B. (1996) i L. V. (1995), kao i državlјanina Bosne i Hercegovine M. Ž. (2000), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi.

Na auto-putu u blizini sela Belo Polјe zaustavlјeni su M. B. i L. V. koji su u teretnom vozilu marke „iveko“ prevozili 36 iregularnih migranata bez dokumenata, dok je M. V. zaustavlјen u vozilu marke „iveko“ kod naplatne rampe Pirot-istok sa 37 iregularnih migranata.

Takođe, policija je u blizini petlјe Pirot-istok zaustavila osumnjičenog B. R. koji je upravlјao vozilom marke „pežo“, u kojem je pronašla osam iregularnih migranata bez dokumenata, dok je kod sela Sopot, u automobilu „mercedes“ kojim je upravlјao M. Ž. zatekla 16 iregularnih migranata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pirotu – saopšteno je iz Policijske uprave Pirot.

Check Also

MALI BEBI BUM: U Leskovcu rođeno devet beba u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je devet beba. Leskovac je …

Оставите одговор